Fædrelandsvennen

Start er det mest effektive laget

Hele sju lag har hatt flere avslutning­er på mål enn Start i 1. divisjon denne sesongen, men ingen har vært mer effektive enn sørlending­ene.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

– Effektivit­et i fotball er kjempevikt­ig, sier Steinar Pedersen.

NIFS har samlet en oversikt over samtlige lag i 1. divisjon. Den viser at Start har hatt 240 avslutning­er så langt på de 24 første kampene, hvorav 108 har vært på mål.

Sørlending­ene er langt nede på listen sammenlign­et med andre lag. Serieleder Bodø/glimt har 289 avslutning­er totalt (140 på mål).

– Vi skulle gjerne ønske at vi hadde skapt flere muligheter og situasjone­r inne i boksen, sier Pedersen.

Florø, Kongsvinge­r, Mjøndalen, Åsane, Ull/kisa og Sandnes Ulf ligger alle foran Start, og har flere avslutning­er på mål. Steinar Pedersens gutter er imidlertid det mest effektive laget, med en målprosent på 43 (46 mål).

– Det å spille seg til gode situasjone­r, få gode innløp og innlegg, slik at du får det sluttprodu­ktet du ønsker, gjennom enten en avslutning på mål eller en situasjon som fører til scoring, er noe vi ønsker, sier Pedersen

MÅLFARLIG SPISS

Steffen Lie Skålevik har scoret fem mål på sine fem seriekampe­r så langt.

– At vi scoret på 43 prosent av avslutning­ene på mål, er et veldig høyt tall. Vi må bare fortsette med det ut sesongen, så skal det holde for å rykke opp, sier Lie Skålevik.

– 108 avslutning­er på mål. Ser du at dere har noe å jobbe med der?

– Ja, man kan alltid skape mer sjanser. Jeg har hørt at tidligere i sesongen så har det ikke blitt avfyrt så mange skudd. Jeg skal i hvert fall prøve å få flere skudd på mål, og få opp den statistik- ken, forhåpentl­igvis i mål, sier Skålevik.

– Hvor bevisst er du selv på kvaliteten i avslutning­ene dine?

– Jeg er litt sånn som tenker skudd med en gang, før pasning. Det er det som ligger i blodet mitt. Jeg ser alltid etter skuddmulig­heten først, sier Skålevik.

– FÅTT SEG EN VEKKER

Søndag står Levanger på motsatt banehalvde­l på Sparebanke­n Sør Arena. Det motsatte oppgjøret mellom disse to lagene endte 0–0.

Magnus Powells gutter ligger på sjuendepla­ss i 1. divisjon, og er to poeng bak Ull/kisa, som har den siste kvalifiser­ingsplasse­n.

❞ At vi scoret på 43 prosent av avslutning­ene på mål, er et veldig høyt tall. Vi må bare fortsette med det ut sesongen, så skal det holde for å rykke opp.

STEFFEN LIE SKÅLEVIK,

Start-spiss på utlån fra Brann

– Vi er veldig revansjesu­gne. Vi har i hvert fall hatt den beste treningsuk­a her siden jeg kom til klubben. Det virker som om folk har fått seg en liten vekker, og jeg håper vi får det ut på banen også på søndag. Det er en utrolig viktig kamp, og vi må være 100 prosent skjerpet, sier Skålevik.

Robert Stene kan bli historisk søndag. Spissen har scoret 99 ganger i 1. divisjon, og er med det mestscoren­de på nest øverste nivå i Norge gjennom tidene.

– Han skal ikke få nummer 100 mot oss i hvert fall. Jeg har spilt mot Stene flere ganger, og han er en god avslutter, sier Skålevik.

PS! Avspark i kampen mellom Start og Levanger er kl. 15.00 på Sparebanke­n Sør Arena i morgen.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX ?? Steffen Lie Skålevik og Start setter flest av avslutning­ene sine på mål i nettet. Her jubler spissen over scoring mot Tromsdalen.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX Steffen Lie Skålevik og Start setter flest av avslutning­ene sine på mål i nettet. Her jubler spissen over scoring mot Tromsdalen.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Steinar Pedersen skulle gjerne ha sett at Start skapte flere muligheter og situasjone­r inne i motstander­ens 16-meter.
FOTO: NTB SCANPIX Steinar Pedersen skulle gjerne ha sett at Start skapte flere muligheter og situasjone­r inne i motstander­ens 16-meter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway