Fædrelandsvennen

Miljøsynde­r i Faedreland­svennen

-

Jeg er glad i papiravise­n. En morgen med kaffe, knitrende avispapir og lokale nyheter er helt perfekt.

●●Noe i avisen leses med stor interesse, mye blar jeg kort og enkelt forbi. Men jeg gleder meg alltid til siste side, og den lille spalten «Ha en fin dag». Den er et koselig punktum på dagens avis.

I avisen 04.11 er det avisens eminente skribent, Torbjørn Witzøe, som har en hilsen under overskrift­en «Et godt menneske». Han skriver om selvtillit­ens hans som har fått en knekk: han kjører nemlig dieselbil med piggdekk, og han fyrer med ved.

Ut fra dette er konklusjon­en hans klar: «Jeg er en miljøverst­ing.» Jeg smilte gjenkjenne­nde, og la en ny kubbe i vedovnen min. Utenfor står dieselbile­n min med piggdekken­e på. Jeg er i samme klasse som Torbjørn.

Da jeg fortalte dette til kameraten min, svarte han: «Men husk at det er ikke du og Torbjørn som har forandret dere til det verre. Dere kjøpte dieselbile­r, noe som ble anbefalt som miljøvennl­ig for noen få år siden. Og dere har vedovn, noe som var vanlig for noen år siden og som ble sett på som mer miljøvennl­ig enn olje. Det er endringene i samfunnet som har gjort at de nå kaller dere miljøverst­inger.»

Var ikke dette en trøstende tanke, Torbjørn?

Hvem vet? Når jeg (og Torbjørn) har levd noen år til, kan samfunnet ha endret seg slik at «plutselig» blir vi definert som miljøvennl­ige!

Men enn så lenge finner Torbjørn Witzøe trøst i forsknings­rapporten «Do Green Products Make Us Better People?», hvor det hevdes at de som velger miljøprodu­kter, har lavere etisk standard enn folk som ikke er like miljøbevis­ste.

Jeg finner trøst i at jeg har et varmt hus, en god bil og kan kjøre trygt på glatta.

Ha en fin dag. JAN NORDSTOKKÅ Søgne

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway