Fædrelandsvennen

Synne Ljosland ble norgesmest­er

- JAN A. JOHANNESEN,

Kristiansa­nderen Synne Ljosland vant Nm-gull i young riders i helgen.

Amalie Marki Drivenes fra Vennesla vant sølv.

arendal

Sammen med hesten Hope høstet Synne velfortjen­t jubel etter å ha kjempet seg til topps gjennom to tøffe avdelinger og tre runder samt omhopping om gullet. Amalie Marki Drivenes fra Vennesla tok en sensasjone­ll sølvmedalj­e på hesten Elmegården­s Artos.

Synne og Amalie, begge 19 år, er første års young ridere og begge har vaert eller er Kkg-elev. Synne er Talent i Agder-elev og tar toppidrett over fire år, Amalie avsluttet på toppidrett i år. 16 finalister stilte til start i unge rytteres mesterskap (19 til 21 år) og blant disse var det kun to med null i protokolle­n denne viktige finalelørd­agen i regi av Arendal og Grimstad Rideklubb. Den ene av disse var Synne, som bak tøylene på sin Hope virkelig satset alt på at det nå endelig skulle vaere hennes tur til å ta gullet.

I fjor kapret nemlig duoen Inm-sølvet for young riders, og tidligere i år kapret de to sølv i nordisk mesterskap i Sverige.

Synne og Hope rev første bom i Terje Olsen Nalums krevende bane. Men i resten av runden og i den avgjørende runden red hun feilfritt.

Dermed var det duket for omhopping om gull og sølv, der Synne møtte lagvenninn­e og treningspa­rtner gjennom mange år, Amalie Marki Drivenes på hesten Artos.

Et lite riv i omhoppinge­n kostet Amalie gullet, og Synne kunne tøyle Hope rutinert inn til triumf.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway