Fædrelandsvennen

Å gjøre Start til en toppklubb igjen. Det er målet mitt.

Elliot Käcks vei til toppfotbal­len har vaert lang og kronglete. Nå vil han hjelpe Start til oppfylle sitt potensial.

- KRISTIANSA­ND

– Å gjøre Start til en toppklubb igjen. Det er klubbens mål, og det er mitt mål, sier Elliot Käck bestemt på spørsmålet om ambisjoner for sitt Start-opphold.

Starts svenske nysignerin­g, som har spilt Djurgården­s 67 siste kamper i Allsvenska­n, skrev tirsdag under kontrakten som binder ham til klubben de tre neste årene.

– Trivelige mennesker, fin klubb, fin stadion. Her finnes det helt klart stort potensiale, sier Käck, som har stilt seg det samme spørsmålet mange andre har stilt. Hvorfor har ikke Start vaert et topplag i Norge?

– Det er virkelig et godt spørsmål. Når jeg ser forutsetni­ngene og potensiale i byen og laget er det veldig overrasken­de, sier mannen, som har hatt en litt kronglete vei til toppfotbal­len.

Käck spilte sin barne- og ungdomsfot­ball i storklubbe­n Djurgården, men da han ble senior måtte han via fjerde nivå i Sverige før han ble til slutt ble toppspille­r.

FORLATER BARNDOMSKL­UBBEN

– En litt annerledes vei enn mange som har vaert i toppfotbal­len hele tiden. Jeg tror det har vaert positivt for meg. Jeg har skjønt at man må jobbe knallhardt for å lykkes, og det har gjort meg mer ydmyk, tror jeg. Samtidig har jeg hatt jobber og studier ved siden av fotballen som gjør at jeg kanskje har et litt annet syn på livet, sier svensken, som først i 2014 ble profesjone­ll fotballspi­ller.

Etter tre år på toppnivå i Djurgården forlater han barndomskl­ubben for å få nye utfordring­er.

– Det er litt sånn jeg er som type. Jeg kunne blitt i Djurgården og hatt det trygt og godt, men jeg valgte en utfordring, sier Käck, som valgte Start mye på grunn av Mark Dempsey, som var trener i Djurgården høsten 2016.

– Han er en fantastisk trener, og selvfølgel­ig en stor grunn til at jeg valgte Start, sier Käck.

– Hva gjør han spesiell?

– Han har noe som jeg ikke har opplevd hos andre trenere. Det

Han er god offensivt, og har et veldig godt skudd. I tillegg har han et godt blikk for spillet.

MARK DEMPSEY, Start-trener om sin nye signering, Elliot Käck

er engasjemen­tet. Det gjør at det blir høy intensitet på trening, som igjen smitter over på kampsituas­jonen. Det er sykt bra, og man gleder seg til å gå på trening.

VINGBACK

– Det smeller litt og er temperatur også?

– Det er riktig, og jeg har hørt at det kanskje er noe denne klubben trenger, svarer svensken, som har spilt mest til venstre i en backfirer, men mener at vingback i 3–5– 2 passer som hånd i hanske.

– Jeg vet Mark liker det systemet. Det passer meg perfekt, sier 28-åringen, som beskriver seg selv på denne måten.

– Offensiv, ganske rask, bra teknikk og godt venstrebei­n.

– Dette er en veldig god signering for oss. Elliot vil tilføre kvalitet til stallen vår, har Mark Dempsey tidligere uttalt.

Dempsey sammenlign­er den svenske forsvarere­n med Evertons stjernebac­k Leighton Baines.

– Han er god offensivt, og har et veldig godt skudd. I tillegg har han et godt blikk for spillet, sier Dempsey, og legger til at Käck scoret et strålende mål for ham i oppgjøret mot Örebro.

 ??  ??
 ?? FOTO: PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN ?? Elliot Käck er Start-spiller, og har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut 2020. Her er han fotografer­t på Sparebanke­n Sør Arena.
FOTO: PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN Elliot Käck er Start-spiller, og har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut 2020. Her er han fotografer­t på Sparebanke­n Sør Arena.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway