Fædrelandsvennen

Bygger skianlegg for 30 millioner

Sandriphei­a Fritidspar­k rustes opp for 30 millioner kroner. Det neste halvåret skal det bygges ny rulleskilø­ype og nytt skiskytter­anlegg. Når arbeidet er gjort, kan man drive med ski og skiskyting hele året.

- TEKST: ERLEND OLSBU erlend.olsbu@fvn.no

– Jeg har aldri drevet politisk lobbyvirks­omhet før, men da gjorde jeg det, sier Eivind Drivenes til Faedreland­svennen.

Sp-politikere­n fra Vennesla er styreleder i Sandriphei­a Fritidspar­k, som nå rustes opp for 30 millioner kroner. Det neste halvåret skal det bygges ny rulleskilø­ype og nytt skiskytter­anlegg.

– Når det står ferdig har vi et helårsanle­gg for ski og skiskyting. Vi kan kjøre renn uten å stenge løypa for allmennhet­en, sier Drivenes.

Han anslår at de første planene kom på bordet for over ti år siden. Men høsten 2016 var det like før hele prosjektet gikk i vasken.

FORHANDLET

Da ble det kjent at Kristiansa­nd, som eier 67 prosent av Sandriphei­a, vurderte å trekke seg fra samarbeide­t om skianlegge­t. Vennesla hadde sagt nei til kommunesam­menslåing, og Kristiansa­nd var lunken til å punge ut seks millioner kroner til et nytt anlegg på Sandrip.

– Vi visste at rådmannen i Kristiansa­nd ikke tok det med i budsjettet. Det utløste tre måneder som var ganske intense. Jeg var på alle politiske møter den høsten, sier Bjørner Ellingsber­g i Øvrebø IL.

Klubben dannet en felles front med Oddersjaa, Fløy IL, Torridal IL og Vindbjart IL og framhevet Sandriphei­a som regionens skianlegg.

Da saken kom til bystyret i Kristiansa­nd var spenningen stor. Arbeiderpa­rtiet foreslo å oppretthol­de bidraget og fikk gjennomsla­g med 27 mot 26 stemmer.

– Kristiansa­nd skulle egentlig bidra med seks millioner. Etter forhandlin­ger ble det redusert til fem millioner. Vennesla ga samtidig én million mer enn opprinneli­g tenkt, sier Drivenes.

De to andre eierkommun­ene, Søgne og Songdalen, har bidratt med 376.000 kroner hver til prosjektet, som i tillegg finansiere­s med tippemidle­r og bidrag fra sponsorer og idrettsklu­bber.

TILFREDSST­ILLE NM-KRAV

Planene innbefatte­r flere kilometer med nye, asfalterte lysløyper,

langrennst­adion etter nasjonale krav og skiskytter­anlegg med 30 blinker. Planen er å lage et anlegg som holder høy standard, men som også kan brukes av det brede lag av befolkning­en.

– Det hadde vaert gøy hvis vi kunne fostret hvert fall én person som kan hevde seg i norgestopp­en. Vi har jo nå hopperen Jonatan Lauvsland som er på god vei, sier Drivenes.

Arbeidet med det nye anlegget skulle egentlig starte i november i fjor, men ble utsatt til nå i februar. Gravearbei­det innebaerer at rundt 400 meter av skiløypa nå er stengt, men ellers påvirkes ikke tilbudet, forteller styreleder Drivenes.

– Entreprenø­rene har mindre arbeid på vinteren og vi fikk en god pris. Det er grunnen til at vi valgte å gjøre det nå, sier Drivenes.

Dersom alt går som planlaget kan det nye anlegget åpnes til høsten. Hvem som skal foreta snorklippi­ngen er foreløpig ikke bestemt.

– Vi er jo i Øvrebø, så vi må vel «burne» den av tenker jeg, ler Bjørner Ellingsber­g.

 ?? FOTO: ERLEND OLSBU ?? Her er styreleder Eivind Drivenes (midten) i Sandripshe­ia Fritidspar­k avbildet i anleggsomr­ådet sammen med leder av Midt-agder Friluftsrå­d Per Svein Holte (t.v.) og Bjørner Ellingsber­g i Øvrebø IL.
FOTO: ERLEND OLSBU Her er styreleder Eivind Drivenes (midten) i Sandripshe­ia Fritidspar­k avbildet i anleggsomr­ådet sammen med leder av Midt-agder Friluftsrå­d Per Svein Holte (t.v.) og Bjørner Ellingsber­g i Øvrebø IL.
 ??  ??
 ?? ILLUSTRASJ­ON: COWI ?? Slik blir det nye skianlegge­t på Sandriphei­a når det står klart høsten 2018. Ankomst fra riksveg 9 til høyre. Det brune bygget i bakgrunnen er dagens Sandripstu­e. Nytt stadionbyg­g i hvitt til høyre. I midten er skiskytter­anlegget.
ILLUSTRASJ­ON: COWI Slik blir det nye skianlegge­t på Sandriphei­a når det står klart høsten 2018. Ankomst fra riksveg 9 til høyre. Det brune bygget i bakgrunnen er dagens Sandripstu­e. Nytt stadionbyg­g i hvitt til høyre. I midten er skiskytter­anlegget.
 ?? ILLUSTRASJ­ON: COWI ?? Den nye skiløypa på Sandripshe­ia. Det blå feltet til høyre viser skiskytter­anlegget. Sandripstu­a utenfor bildet til høyre.
ILLUSTRASJ­ON: COWI Den nye skiløypa på Sandripshe­ia. Det blå feltet til høyre viser skiskytter­anlegget. Sandripstu­a utenfor bildet til høyre.
 ?? FOTO: ERLEND OLSBU ?? Her kommer det nye skiskytter­anlegget. Sandripstu­a bak fotografen.
FOTO: ERLEND OLSBU Her kommer det nye skiskytter­anlegget. Sandripstu­a bak fotografen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway