Fædrelandsvennen

Ranet, sparket, truet og stripset 67-åring i hennes eget hjem

- JAN ODDVAR EIDE

I april begynner rettssaken mot de to mennene som brutalt overfalt og ranet en 67 år gammel kvinne i hennes eget hjem i Vågsbygd i oktober.

– Ranet er grovt. Det er brukt grov vold, ranet er nøye planlagt og foretatt overfor en forsvarslø­s person, skriver statsadvok­at Leif Aleksander­sen i tiltalen.

Ranet skjedde fredag 20. oktober klokka 10.55.

– Kvinnen ble overfalt da hun åpnet for noen som ringte på døra hennes, har politiets etterforsk­er tidligere fortalt til Faedreland­svennen. Kvinnen ble dyttet og dratt inn i huset av den ene ransmannen.

Overfallsm­ennene tvang så til seg kvinnens bankkort og kode, cirka 1300 kroner i kontanter og et armbåndsur.

SPARKET OG TRUET

Ifølge tiltalen gjorde de to mennene dette ved å tildele henne gjentatte slag mot hodet og overkropp og spark mot kroppen, samtidig som hun ble truet med at de ville komme tilbake og drepe henne dersom koden til bankkortet viste seg å vaere feil. Under voldsutøve­lsen ble den eldre kvinnen stripset på hender og føtter. Hun ble også teipet rundt munnen og ansiktet.

I den brutale behandling­en knakk overfallsm­ennene ribbeina til kvinnen.

Da en nabo fant henne, ble kvinnen beskrevet som så fortumlet at hun sjanglet. Etter overfallet måtte hun legges inn på intensivav­delingen ved Sørlandet sykehus.

BLE GJENKJENT

Politiets etterforsk­er har tidligere fortalt til Faedreland­svennen at den ene av ranerne hadde gjort en jobb i huset noen år tidligere. I tiltalen beskrives ranet som nøye planlagt.

De to ranerne, som er 33 og 44 år, forsøkte å heve penger fra kvinnens bankkort på flere steder. Det var overvåknin­gsbilder fra disse forsøkene som gjorde at de to mennene ble gjenkjent og pågrepet.

Saken er satt opp til behandling i Kristiansa­nd tingrett 24. april.

 ?? FOTO: JAN ODDVAR EIDE ?? Kriminalte­kniker Silje Tofte på åstedet i Vågsbygd fredag 20. oktober i fjor.
FOTO: JAN ODDVAR EIDE Kriminalte­kniker Silje Tofte på åstedet i Vågsbygd fredag 20. oktober i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway