Fædrelandsvennen

Dømt til åtte års fengsel

En 33 år gammel mann fra Kristiansa­nd er dømt til åtte års fengsel for å ha voldtatt og mishandlet sin egen samboer.

- ERLEND OLSBU

Mannen er dømt for å ha voldtatt samboeren ved to anledninge­r. Han nekter for at dette har skjedd, og vil anke dommen.

Retten legger til grunn at den første voldtekten ble begått mens kvinnen holdt rundt parets to år gamle sønn. Kvinnen forsøkte å flykte med sønnen i armene, men ble dratt tilbake i parets leilighet av 33-åringen.

PLANLAGT OVERGREP

Den andre voldtekten retten har dømt mannen for, fant sted ti måneder senere, etter at paret hadde flyttet fra hverandre.

Kristiansa­nd tingrett mener dette overgrepet framstår som planlagt.

«Tiltalte hadde med seg kondomer, hvilket vanligvis ikke ble benyttet ved frivillig seksuell omgang, samt «gaffatape» som han forut for det seksuelle overgrepet klippet opp og klargjorde for benyttelse», står det i dommen.

Etter voldtekten skal 33-åringen ha tvunget samboeren til å vaske hendene med en tannbørste. Hensikten skal ha vaert å fjerne eventuelle spor etter 33-åringens dna. Ifølge dommen tørket han også av diverse steder i leilighete­n for å fjerne bevis.

Må BETALE ERSTATNING

Paret bodde sammen i drøyt tre år. I løpet av denne perioden skal 33-åringen ha truet, slått og sjikanert samboeren ved flere anledninge­r.

Mannen erkjente å ha «klapset» henne to ganger, men tingretten festet ikke lit til hans forklaring. Retten legger til grunn at han har slått, dyttet og tatt kvelertak på samboeren, samt kastet gjenstande­r etter henne ved flere anledninge­r.

33-åringen er i tillegg til åtte års fengsel dømt til å betale sin tidligere samboer 250.000 kroner i erstatning. Han må også betale 70.000 kroner i erstatning til parets sønn, som var vitne til det første seksuelle overgrepet og andre voldshandl­inger.

Mannen nektet straffskyl­d under rettssaken i Kristiansa­nd tingrett.

Forsvarer Åge Eidsvig opplyser at 33-åringen kommer til å anke dommen til Agder lagmannsre­tt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway