Fædrelandsvennen

Aktor: – Berettiget kritikk

-

Når aktor og politiadvo­kat Hans Olav Røyr får spørsmål fra Faedreland­svennen om det var svake beviser som gjorde at påtalemynd­igheten frafalt tiltalen mot en av de to mennene da rettssaken tok til, svarer han slik per e-post:

– Ja, beviser innhentet etter tiltalen var tatt ut endret bevisbilde­t og ledet til at tiltalen mot ham ble frafalt.

– Hva er din kommentar, som representa­nt for påtalemynd­igheten, til at dommerne er så kritiske til politiets behandling­stid i saken?

– Tingretten har i tråd med rettspraks­is gitt en reduksjon i straffen på grunn av lang saksbehand­lingstid hos politiet. I dommen har retten grunngitt sitt standpunkt for straffered­uksjonen i samsvar med påtalemynd­ighetens argumentas­jon under hovedforha­ndlingen. Kritikken anses berettiget og tas til etterretni­ng. Det bemerkes like fullt at Agder politidist­rikt generelt, herunder økonomiavs­nittet, har hatt mange og ressurskre­vende saker i perioden som denne saken har vaert til behandling. Dette har medført en mangelfull tilgang på etterforsk­ning- og påtaleress­urser i forhold til den samlede saksmengde.

– Riktignok ble den ene av de to mennene dømt, men på ingen måte for alt han var tiltalt for. Hvordan ser du på det?

– Jeg nøyer meg med å konstatere at tingretten fant den tiltalte skyldig for de samme tiltalepos­ter som påtalemynd­igheten la ned påstand om domfellels­e for, med unntak av én post.

– Kommer påtalemynd­igheten til å anke?

– Dommen er som nevnt i det alt vesentlige i samsvar med påtalemynd­ighetens påstand nedlagt i tingretten. Det er Agder statsadvok­atembete som tar endelig stilling til om dommen skal ankes.

 ?? ARKIVFOTO ?? Politiadvo­kat Hans Olav Røyr sier at kritikken er berettiget og tas til etterretni­ng. Samtidig viser han til ressursman­gel.
ARKIVFOTO Politiadvo­kat Hans Olav Røyr sier at kritikken er berettiget og tas til etterretni­ng. Samtidig viser han til ressursman­gel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway