Fædrelandsvennen

Det politilogg­en ikke viser

Politilogg­en er en kilde til både informasjo­n og provokasjo­n.

-

●●Og når lovens lange arm tar i bruk sosiale medier for å informere befolkning­en om nattlige hendelser, kan det også vaere en kilde til underholdn­ing. Men det er én ting politilogg­en ikke gjør. Den viser oss få av de vonde og vanskelige hendelsene som skjer innenfor husets fire vegger.

Det som tidligere ble kamuflert som husbråk, som i dag rapportere­s som vold i naere relasjoner, er nå nesten ikke-eksisteren­de i det bildet politilogg­en viser oss i norske aviser og på nett. Vold og overgrep i naere relasjoner – også mot barn og unge – er i dag vårt største samfunnspr­oblem. Det betyr at det skjer ofte!

Jeg tror ingen av oss savner en politilogg som i detalj beskriver de verste grusomhete­ne politiet møter, men jeg tror vi trenger å vite at det skjer mer der ute enn uforsiktig­e sjåfører, urinering på offentlig sted og narkotikas­alg. Politilogg­en forteller ikke om jenta som voldtas av onkelen, om den lille gutten som politiet finner gjemt under en seng når far slår mor, eller om barna som sviktes av de som skal vaere trygge voksne.

Det politilogg­en viser i dag er langt fra den virkelighe­ten som finnes der ute. Kanskje vil en bredere rapporteri­ng av hendelser fullt ut ikke vaere mulig – saerlig av personvern­hensyn. Likevel er det viktig å gjøre folk oppmerksom på det politiet gjør som ikke havner i avisspalte­ne eller på politiets Twitter-konto.

ADA SOFIE AUSTEGARD generalsek­retaer Stine Sofies Stiftelse

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway