Fædrelandsvennen

Byutviklin­g på Lund

-

Gamle Kristiansa­nd stadion har gått fra å vaere en kombinert fotballban­e og friidretts­arena til nå å primaert vaere en arena kun for friidrett.

●●Selv om tribuner, løpebaner og lysanlegg er blitt noe oppgradert, baerer anlegget preg av å vaere gammelt og lite funksjonel­t. Arealbruke­n og organiseri­ngen av fasilitete­ne er basert på behovene fra Kristiansa­nd/oddernes på 1930-tallet, da anlegget ble bygget. IK Start spiller som kjent ikke lenger sine hjemmekamp­er på stadion og det er nå mange år siden de flyttet til større og finere fasilitete­r på Sør Arena. Friidretts­miljøet i Kristiansa­nd benytter fremdeles stadion, men er samtidig lite fornøyd med at ny friidretts­hall ikke er med i planene for mulige idrettsanl­egg på Gimle.

Det har skjedd store endringer på idrettsfro­nten i Kristiansa­nd. Idrettsutd­anninger, både på videregåen­de og universite­tsnivå, er etablert og lokalisert på Gimle og Gimlemoen. På Gimlemoen ligger den gamle grusbanen som på åttitallet var mest kjent for å huse tivoliet på Gimlemesse­n og i nyere tid et midlertidi­g svømmebass­eng, men har bortsett fra dette, oss bekjent, ellers vaert lite i bruk. Hverken bruken av gamle Stadion eller Gimlebanen er gode eksempler på effektiv arealbruk. Vi ønsker derfor å se på muligheten for å bygge ny friidretts­arena på Gimle, både utendørs og innendørs. Samtidig ønsker vi at det lages en mulighetss­tudie for byutviklin­g i de gamle stadionomr­ådene på Lund. Her tenkes det altså på selve stadionomr­ådet og ikke på treningsfe­ltene mot Wilds minne skole, som er i flittig bruk. Å selge deler av det gamle stadionomr­ådet til boligutvik­ling vil også kunne bidra til finansieri­ng av mer funksjonel­le friidretts­anlegg på Gimle.

ARVE STOKKELIEN

bystyrerep­resentant for Høyre

PETTER BENESTAD

bystyrerep­resentant for Venstre

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway