Fædrelandsvennen

Alt oppstyret gir flere besøkende i Sørlandets kunstmuseu­m

Besøkstall­et i Sørlandets kunstmuseu­m stiger med 40 prosent. Levenet rundt Kunstsilo har gjort folk nysgjerrig­e, mener administra­sjonssjef.

- TEKST: TORGEIR EIKELAND torgeir.eikeland@fvn.no

– Det er riktig at vi eksperimen­terer med ulike typer arrangemen­ter for å gjøre oss erfaringer vi kan bruke etter at Kunstsilo har åpnet. Besøket stiger, og mange av de som kommer sier at all oppmerksom­heten rundt SKMU i det siste har gjort dem nysgjerrig­e, sier administra­sjonssjef Randi Jessen ved Sørlandets kunstmuseu­m.

Mens Skmu-direktør Reidar Fuglestad får knallhard kritikk for å vaere altfor optimistis­k om besøkstall, har de samme besøkstall­ene begynt å stige.

– Det har vaert helt påtagelig hvordan trøkket har endret seg, og det kommer mange som jeg aldri har sett på museet før. Antallet medlemskap er dobbelt så høyt som i fjor, og er nå på 350 stykker. En del sier rett ut at de kjøper det for å støtte museet, sier Ellinor Clayhills Hedemann der hun står bak skranken.

Fremdeles er det langt igjen til direktøren­s ambisjon om 150.000 besøkende i året når Kunstsilo har åpnet i 2021, men slik ser altså statistikk­en ut per medio februar 2018:

Siden 1. januar har 5340 mennesker vaert innom, noe som er 40 prosent flere enn i samme periode i fjor. Hvis prosentfra­mgangen holder vil det ha vaert 42.000 mennesker innom ved årets utgang.

– Hvor mange av disse er betalende?

– Det tallet har jeg ikke. Men det vi ser er at en økende andel av de besøkende tilhører denne kategorien. I fjor steg billettinn­tektene med 38 prosent, sier Randi Jessen.

– Hva er det som nå trekker flere folk?

– Torvald Moseids teppe som viser «Draumkvede­t» har vaert veldig populaert, og det har kommet mange på onsdagsarr­angementen­e på kveldstid, sier Jessen.

Kunstnersa­mtaler, foredrag og musikk er blant tingene SKMU nå tilbyr på kveldene også framover.

– Foredraget onsdag om Tori Wrånes’ kunstnersk­ap trakk fullt hus, sier Jessen.

 ?? FOTO: TORGEIR EIKELAND ?? Randi Jessen og SKMU får flere folk på besøk. Bak skranken ser vi Ellinor Clayhills Hedemann.
FOTO: TORGEIR EIKELAND Randi Jessen og SKMU får flere folk på besøk. Bak skranken ser vi Ellinor Clayhills Hedemann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway