Fædrelandsvennen

Modent fra Mandal

Selv et band kalt The Violent Years, blir mindre voldsomt med årene.

- ROY SØBSTAD

ROCK

The Violent Years

Me» «I Blame You and You Blame Apollon/border Music

Når et orkester har eksistert i 15 år uten å gi ut mer enn to album og et par eper, er det vel bare naturlig at utgivelsen­e deres ender opp med å lyde forskjelli­ge. The Violent Years fra Mandal pleide å ligne veldig på det apokalypti­ske amerikansk­e folkrock-bandet 16 Horsepower – undertegne­de kan huske noen skummelt intense konserter – men minner i dag vel så mye om de ettertenks­omme voksenrock­erne The War on Drugs. Det er ikke noe galt i dét. Vi blir alle sammen eldre.

Naermest sitt yngre jeg ligger låtskriver Kenneth Bringsdal i bibelsk ladede låter som «Can’t See the River» og «Coocoon Spinner». Den ni og et halvt minutter lange avrundinge­n «Southern Pearl» er derimot musikk å seile sakte inn i solnedgang­en til. Og underveis unner The Violent Years seg også et par reale venstresvi­nger: «Paris» naermer seg pur 80-tallspop og «Into the Fire» kan lett passere for soul.

Alt dette er gode låter. Produksjon­en, gjort i studioet til Morten Martens i Kristiansa­nd, er dessuten lekker. Like fullt er det mulig å savne litt mer av den nerven som en gang var selve varemerket til The Violent Years. Heldigvis er det all grunn til å tro at den fortsatt vil vaere der når bandet kommer seg opp på scenen igjen.

 ?? FOTO: APOLLON RECORDS ?? The Violent Years - «I Blame You and You Blame Me»
FOTO: APOLLON RECORDS The Violent Years - «I Blame You and You Blame Me»
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway