Fædrelandsvennen

Et herlig band

- RUNE SLYNGSTAD

POP/FOLK Real Ones

«Hey Future, Hey Past» Breaking Records

Trondheim har sitt Motorpsych­o, Bergen har Real Ones. De er ikke så ulike, og det er mulig å digge dem begge.

Medlemmene i Real Ones er barndomsve­nner, og har holdt på siden 1994. Dette er deres ellevte album, og for mange har de gått under radaren, eller så har de av noen blitt sett på som et saert folkrockba­nd uten den helt store appellen. De har hatt enkeltlåte­r som har blitt spilt mye på radio, vunnet noen Spellemann­priser og har kanskje blitt like godt likt internasjo­nalt som her hjemme.

Låtrekken her, og innholdet i dem, er lett å like umiddelbar­t, og de fleste av dem vokser seg større og bedre for hver høring. Spillegled­en og formidling­slysten er smittende. Kvintetten gjorde det meste unna under ei uke på Havanna i Cuba. De tok med seg skissene og låtstruktu­rene hjem, og vips så ble dette deres mest tilgjengel­ige runde med musikk med litt mindre folkrock og litt mer pop.

En låt som «Not Lost On Me» høres ut som noe George Harrison kunne ha komponert, og spilt inn av The Beach Boys i 1970. Et annet høydepunkt er «Birds of Bergen», med høytflyven­de og vakker vokal. Det Real Ones gjør er med andre ord ikke så veldig moderne, men det er tradisjone­lle røtter som vokser og gror i musikken deres. Og Real Ones gjør det på sin egen måte. Det låter fint også i 2018.

Har du ikke sjekket dem ut før, så bør du kanskje gjøre det nå.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway