Fædrelandsvennen

Hyggelig og koselig

- RUNE SLYNGSTAD

POP Diverse artister

«Hver gang vi møtes» Mastiff

Tv-serien «Hver gang vi møtes» er akkurat det; hyggelig og koselig. Den har en egen nerve, og det fins også noen låter her som tåler å bli hørt på utenfor tv-ruta.

En av bestselger­ne denne senvintere­n er nok det innholdsri­ke albumet fra Hver gang vi møtes. Slik har det i alle fall vaert før. Serien er gull verdt for enkelte artister sin karriere. De får ikke bare et intervju og en opptreden hos «Skavlan», «Lindmo» eller på «Senkveld med Thomas og Harald»; her blir vi bedre kjent med dem, og de kommer i lange drag hver lørdag i to måneder.

Nå er altså det hermetiske albumet ute med et lass med låter. Ikke alle, men med noen av de beste og mest spennende framføring­ene. Den som har vunnet mest på årets serie er nok Christel Alsos fra Fauske i Nordland. Det er hun som har hatt høyest streaming på de digitale kanalene underveis. Ikke rart, for Alsos har en av de store soul- og balladeste­mmene i dette landet. Det er bare det at ikke så mange har fått med seg hennes sjel og nerve i vokalen før nå. Den følsomme balladen, «Her e ae», er et av høydepunkt­ene fra Hver gang vi møtes.

En annen vinner er den eldste på årets lag, nemlig Tor Endresen. Hans overrasken­de rocka versjon av Christel Alsos sin, «Conquer», er både tøff, pågående og heftig. Den som hadde et inntrykk av at Tor Endresen er en pinglete nostalgike­r med bare svisker fra en svunnen tid på hjernen, får seg en skikkelig leksjon her.

Tshawe, Claudia Scott, Hans Petter Aaserud, Tone Damli, Christel Alsos, Tor Endresen og Silya Nymoen har gitt hverandre og mange av oss andre noen flotte kvelder med Hver gang vi møtes. På plate blir det litt ujevnt når det handler om spenningsm­omenter og store øyeblikk, men det er mange grunner til å høre på dette noen ganger til.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway