Fædrelandsvennen

Det er veldig spesielt. Jeg får frysninger.

- TEKST: ANNE-MARIT DAHL anne-marit.dahl@adresseavi­sen.no

Marit Bjørgen fikk frysninger da hun mottok Ol-gull nummer sju. Nå vil hun helst slippe å vaere ankerkvinn­e på teamsprint­en.

Marit Bjørgen har vunnet sju Ol-gull. Men stafettgul­let hun vant i Pyeongchan­g lørdag sammen med Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenhldt Jacobsen og Ragnhild Haga setter hun veldig høyt. Søndag mottok de norske gullvinner­ne hyllesten på Medal Plaza.

– Det var veldig spesielt å stå der, forteller Marit Bjørgen etter å ha mottatt sitt andre stafettgul­l i Ol-sammenheng. Sist gang var i Vancouver i 2010 da hun gikk på lag med Vibeke Skofterud, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira.

– Det er mitt siste OL, og å kunne få en gullmedalj­e sammen med laget, ja, det er spesielt. Jeg får jo frysninger, sier 37-åringen.

Dagen før hadde Bjørgen parkert svenskenes sprintmest­er Stina Nilsson i den siste utforkjøri­ngen før oppløpet på Alpensia skistadion.

– TOM FOR ORD

– Jeg så litt av løpet da vi spiste kake om kvelden. Det er nervepirre­nde å se på, og du sitter helt anspent, forteller Bjørgen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som fikk en tøff andreetapp­e for Norge, finner nesten ikke ord når hun skal beskrive hva Bjørgen betyr for laget.

– Det er nesten så man går tom for ord. Hun er alltid sulten på noe nytt, hun er så glad i laget og så lojal at det smitter på alle andre, sier Uhrenholdt Jacobsen.

GIR FRA SEG ANKERETAPP­EN

Mens Uhrenholdt Jacobsen beskriver kroppen som råtten dagen etter stafett-triumfen, ser Bjørgen fram mot onsdagens teamsprint. Laget offentligg­jøres mandag kveld, men det er ingen hemmelighe­t at det er en øvelse skidronnin­gen fra Rognes har lyst til å gå.

Men etter å ha vaert ankerkvinn­e lørdag, åpner Bjørgen for å gi den oppgaven til en annen på teamsprint­en.

– Nå får vi se hvem som blir tatt ut på det laget, men jeg føler at Maiken (Caspersen Falla, journ. anm.) er en god avslutter, sier Bjørgen.

Med en ny, norsk seier vil Marit Bjørgen bli den mestvinnen­de vinterolym­pier i historien. Hun har nå sju gull, fire sølv og to bronsemeda­ljer. Ole Einar Bjørndalen har åtte gull, fire sølv og en bronse.

 ?? FOTO: RUNE PETTER NESS ?? Marit Bjørgen (f.v.), Ragnhild Haga, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg gikk på Norges gull i Ol-stafetten i Pyeongchan­g.
FOTO: RUNE PETTER NESS Marit Bjørgen (f.v.), Ragnhild Haga, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg gikk på Norges gull i Ol-stafetten i Pyeongchan­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway