Fædrelandsvennen

Fem av sju varslersak­er er ferdig behandlet i Frp

- NTB

To saker er fremdeles ikke ferdig behandlet i Fremskritt­spartiet, som har behandlet i alt sju saker med varsler og bekymrings­meldinger i kjølvannet av metoo.

Leder av organisasj­onsutvalge­t som behandler bekymrings­meldinger og varsler om seksuell trakasseri­ng i Frp, Helge André Njåstad, sier til NRK at mer enn halvparten av sakene er ferdig behandlet med konklusjon om at det ikke har foregått seksuell trakasseri­ng.

Saken som gjelder stortingsr­epresentan­t Ulf Leirstein, er den eneste som så langt har fått konsekvens­er. Leirstein valgte selv å trekke seg fra alle verv.

En av de to sakene som gjenstår, gjelder flere varsler om en person med tillitsver­v i Frp og i Fremskritt­spartiets ungdom (FPU). Mannen har overfor NRK innrømmet at han som 18-åring spurte en den gang 14 år gammel jente i FPU om sex, men hevder samtidig at det var ment som en spøk.

– Dette er en sak vi ikke på noen måte har behandlet ferdig. Derfor vil jeg ikke gå god for noen av opplysning­ene eller kommentere saken før ting er ferdig. Men på generelt grunnlag er det ikke greit å bryte norsk lov. Nå skal vi se på helheten, hva som har skjedd, og behandle saken på en grundig måte, sier Njåstad til NRK.

Han sier at saken har vaert kjent i lengre tid for moderparti­et, men at det først er de siste månedene at organisasj­onsutvalge­t har gått inn i saken. Gjennom løpende kontakt med FPU har man forsikret seg om at saken har ivaretatt alle parter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway