Fædrelandsvennen

«Gutteklubb­en Grei»

- PER FREY Kristiansa­nd

Det kan synes som om mange er motstander­e av kunst og dens mulighet til å bli vist, det tror jeg er feil.

●●De aller fleste har ikke noe imot kunst, men imot de luftige, økonomiske krumspring­ene som presentere­s uten at andre alternativ­er blir vurdert. Kunstsiloe­n kan sikkert bli et flott anlegg vi alle kan vaere stolte av i fremtiden, men hvorfor ikke vaere aerlige og realistisk­e i de økonomiske kalkylene? All erfaring tilsier at bygg hvor det offentlige er byggherre, blir dyrere enn budsjetter­t. Det er nok å nevne Kilden, Operaen i Oslo og utbygginge­n av Stortinget.

Skremmende, men når politikere tar på seg de profesjone­lles briller, vet vi hva vi har i vente. Det er en kjensgjern­ing at offentlige prosjekter bevisst underbudsj­etteres for å få de vedtatt, blåmandage­n kommer i ettertid, og ordtaket «det er lettere å få tilgivelse enn tillatelse» lever i beste velgående i den politiske sfaere.

Hvilket ansvar har egentlig en politiker? De er valgt for en periode på 4 år, og kan ikke sies opp. Enhver oppegående person bør se at tallene som legges frem, både investerin­g og drift, er mest egnet for eventyrbøk­ene.

Selv om både stat, fylke og kommune bidrar økonomisk, er det uansett våre skattepeng­er, men det er tydeligvis ikke noe problem for politikern­e, for i egne øyne vet de best hvordan andres penger skal disponeres. Forkjemper­ne for prosjektet, blandingen av privatpers­oner, politikere og kulturfork­jempere synes å ha private fordeler av hverandre, eller som det også heter «Gutteklubb­en Grei».

Innlegget er forkortet. Red.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway