Fædrelandsvennen

Start-lag møter spanske storklubbe­r

- HÅVARD KARLSEN

Også G19-laget til Start reiser til Spania mandag. Der venter kamper mot tre spanske topplag.

– Vi har jobbet i flere år for å få dette på plass, sier utviklings­sjef i Start, Bård Borgersen.

Start kom godt ut i den såkalte akademikla­ssifiserin­gen, som måler hvor gode toppklubbe­ne er på spillerutv­ikling. Sørlending­ene var en av seks klubber som fikk fire stjerner (av fem mulige).

Internasjo­nal matching har vaert en mangelvare for satsingsla­gene til Start. I desember inngikk klubben en ny samarbeids­avtale med Club 21, som sikret sørlending­ene 200.000 kroner årlig til nettopp dette formålet.

Nå er det G19-laget til Start som skal reise. Mandag 19. februar går turen til Valencia. Der skal det spilles tre kamper i løpet av det fem dager lange oppholdet.

– Laget får virkelig testet seg mot de beste spanske toppklubbe­ne. Det er viktig at de blir sparret mot topp motstand dersom de skal bli toppspille­re, forklarer Borgersen.

De tre kampene går mot Valencia, Villareal og Levante, som alle har førstelage­t sitt i La Liga, Spanias toppdivisj­on.

– Det er ypperste motstand. Det viktigste er at spillerne kjenner litt på nivået, og hva det innebaerer å bli virkelig god. Det står i stil med målsetning­ene og visjonen til klubben, forklarer Borgersen.

Start reiser til Spania med 20 spillere og trenere.

– Målet er å gjøre dette til en årlig sak, der vi reiser ned med tre grupper fra forskjelli­ge alderstrin­n, sier Borgersen.

Han understrek­er at tilgangen til disse toppklubbe­ne ikke er noen enkel jobb. Klubben har brukt mye tid på å knytte bånd.

– Vi har fått en del kontakter gjennom La Manga-seminaret. Adolfo Rodriguez (Starts spanske trener) har også gjort en kjempejobb nå, sier Borgersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway