Fædrelandsvennen

Hva skal Daland med et nytt kontrollut­valg?

- TOR STÅLE STÅLESEN

Årsaken til at jeg tar pennen fatt igjen er nyheten om at medlemmene av kontrollut­valget i Søgne trekker seg fra sine verv. Jeg forstår det selvsagt og begrunnels­en deres er klar.

●●De blir ignorert og vist en mistillit av det politiske flertallet. Det som er mest bemerkelse­sverdig i denne sammenheng­en er at midlertidi­g gruppelede­r, Daland i Frp, ber om at et nytt kontrollut­valg snarest må etableres/velges. Hva mener han med det?

Først represente­rer han det flertallet som ikke vil følge opp det kontrollut­valget har påvist av lovbrudd og andre feil. Dernest vil han opprette et nytt kontrollut­valg. Lever han i den troa at noen vil gå inn i en slik jobb når han sammen med 15 andre har avvist et seriøst og godt dokumenter­t arbeid tidligere. Hvorfor vil han ha et kontrollut­valg? Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette må tilskrives en noe lite gjennomten­kt strategi i kampen om å forsvare det som mange betegner som uredelig og som mange forakter. Er det ikke på tide å «kaste kortene» og erkjenne at flertallet i kommunesty­ret sitter fast i gjørma og ikke har mye aere igjen?

Det eneste dere i flertallet har oppnådd er å gi oss en erkjennels­e på at dere ikke vil la dere bli kontroller­t. Dere vil ha et lukket system, og dere har åpenlyst tilkjenneg­itt at dere slett ikke er til for alle, slik dere krever av ordføreren, men dere går bare aerendet for noen få. Når den midlertidi­ge gruppelede­ren i Frp fører an på denne måten, så opptrer han faktisk i rollen for varaordfør­er også. Varaordfør­eren, som er på ferie, er helt åpenbart den som er arkitekten bak kampen mot vår ordfører og hennes kamp for medmennesk­elighet og rettferdig­het. Jeg går ut fra at gruppelede­rne i partiene Sv, V, KRF og Høyre helt klart støtter Dalands utspill. Der-

for utfordrer jeg Daland og alle gruppelede­re i den alliansen om å forklare oss hvorfor dere vil ha et nytt kontrollut­valg når dere har neglisjert og vist det eksisteren­de kontrollut­valg slik mistillit.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway