Fædrelandsvennen

Vipers vil videre

Vipers fosser videre, og er nå bare ett hinder unna finale i Ehf-cupen. Men det er Champions League som skal bli deres arena i fremtiden.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Vipers jublet etter seieren i Ehfcupen, hvor de nå skal møte Viborg. Men det er Champions League som skal bli klubbens arena.

Lørdag kveld hoppet og danset elleville Vipers-jenter rundt på parketten i Brest Arena. Selv ikke 3300 feststemte hjemmefans klarte å pushe sine yndlinger til å hente inn Vipers´ nimålsfors­prang fra hjemmekamp­en. Kristiansa­nderne gikk videre etter 5955 sammenlagt, og nå er nå klare for semifinale i Ehf-cupen mot danske Viborg.

GÅSEHUD

Hjemme i Kristiansa­nd satt daglig leder Terje Marcussen med frysninger da han så de elleville jubelscene­ne.

– Det er slike opplevelse­r som gir meg gåsehud, og en deilig følelse av å lykkes. Men selv er jeg skrudd sammen slik at da må vi bare jobbe enda hardere. Nå er det fullt fokus på de to neste seriekampe­ne mot Gjerpen og Storhamar, og å sende en vanvittig gjeng med kristiansa­ndere til Viborg, sier Marcussen – som allerede har opplegget klart for hvordan han skal fylle arenaen i Viborg med Vipers-fans lørdag 7. eller søndag 8. mars.

Båt ned klokka åtte om morgenen, kamp på ettermidda­gen og hjemreise klokka 21.30.

Men, det er som kjent ikke Ehf-cupen, nivå to i Europa, som er der Vipers primaert ønsker å vaere. Selv om de ble sendt hodestups ut av Champions League før jul, med fem tap på seks kamper, har spill i det gjeveste selskap gitt

mersmak.

Marcussen har tidligere snakket om at han vil gjøre klubben til et «Final Four-lag», det vil si til ett av de fire lagene som spiller semifinale – og han har sågar sagt at de skal vinne hele turneringe­n, vel å merke uten at det har vaert forankret i klubben.

JOBBER MED SPENNENDE TING

På spørsmål om når han nå ser for seg at Vipers skal bli et «final four-lag», svarer han:

– Nå skal jeg vaere litt forsiktig med å skru forventnin­gene for høyt i vaeret. Det jeg er mest opptatt av er å utvikle klubben slik at vi blir bedre år for år. Husk at vi ennå er ferske, og da må ting sette seg litt først, sier han, og fortsetter:

– Men nå har vi et rimelig bra sportslig grunnlag, vi har satt administra­sjonen og vi har kontroll på økonomien. At noen av de beste forlater klubben vil skje, men da må vi vaere best på å hente erstatter. Det er slik vi må jobbe til enhver tid. Vi må løfte kvaliteten fra år til år slik vi har gjort vaert år siden 2014, sier Marcussen, som forteller at det kommer til å «skje ting de neste ukene.»

– Jeg kan ikke si hva. Men vi jobber med spennende ting. Jeg tror vi kommer til å få en enda sterkere stall neste år.

– KAN SLÅ KAPITAL

Samtidig henter de europeiske storklubbe­ne, med helt andre finansiell­e muskler enn Vipers, feterte stjerner. Györ har allerede snappet Kari Brattset foran kommende sesong. Mens nettopp Brest, som allerede har superstjer­ner som Allison Pineau og Marta Mangue på laget, for eksempel vil gjøre svenske Isabelle Gulldén til verdens best betalte kvinnelige håndballsp­iller med en årslønn på cirka tre milloner kroner.

Uten at trener Kenneth Gabrielsen lar seg skremme.

– Det er ekstremt hvordan vi jobber. En dag er jeg ganske sikker på at Vipers kan stå på toppen, sier han.

– Hvilken topp?

– Det er vanskelig å si, men for å formulere meg litt annerledes så jobber Vipers på alle måter ekstremt hardt. Og selv om det er enklere å lykkes nå du har penger, kan det også hende at pasjon og hardt arbeid slår kapital, sier Gabrielsen – selv mer enn klar for å brette opp ermene.

– KAN IKKE BARE SAFE

Han mener Vipers først og fremst må konsentrer­e seg om å hente de beste spillerne i Norden.

– Økonomisk sett er nordiske spillere fremtiden for Vipers. Samtidig må vi ha evnen til å treffe på noe helt vilt, gjerne fra kontinente­t. Det gir oss mulighet til å nå litt lenger. Man må tørre å prøve. Vi kan ikke bare safe, sier Gabrielsen.

Han mener Vipers har en god sjanse til å slå ut Viborg, og at en tittel i Ehf-cupen også kan vaere innen rekkevidde.

– Først må vi ta oss til finale, men det er klart vi kan vinne. Og

en eventuell europacups­eier vil sette oss ordentlig på kartet, og vaere nok et bevis på at vi er en klubb i rivende utvikling, sier Gabrielsen.

Terje Marcussen har ingen ambisjoner om å vaere med på den europeiske lønnsgalop­pen, men vil like fullt spise kirsebaer med de store.

– Å slå de europeiske storlagene blir vanskelig. Men det hører med til historien at dersom vi kommer oss videre fra hovedrunde­n, så er vi bare en kvartfinal­e unna «Final Four». Jeg skal ikke trekke meg fra uttalelsen om at vi en dag skal dit, men å vinne var nok sagt litt på fleip, sier Marcussen.

– KREVER SYKT MYE PENGER

Både Katrine Lunde og Linn Jørum Sulland er klare på at Vipers har en stor jobb å gjøre hvis de skal bli et «Final Four»-lag.

– For å vaere aerlig så må det sykt mange penger til. Men vi jentene er innstilt på å gjøre vårt for å nå de målene, sier Katrine Lunde, og legger til:

– Vi har mange gode spillere allerede, men for å beholde dem og hente nye spillere koster det penger. Jeg tror vi kan vaere med å kjempe i Champions League, men for å komme til «Final Four» krever det ekstremt mye, og skjer neppe i løpet av de to naermeste årene, sier Lunde.

Og får støtte av Sulland.

– Det er langt fram dit. Dette er nivået under Champions League, og den røyk Brest rett ut av, og likevel taper vi med fem mål borte. Ikke har vi midler til å vaere et «Final Four-lag» heller. Men jeg liker ambisjonen­e og har lyst til å vaere med å prøve. Og umulig er det jo ikke, sier Sulland.

 ??  ??
 ?? FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? Emilie Hegh Arntzen (t.v.) jubler sammen med Kristine Lunde-borgersen, Malin Aune og Katrine Lunde.
FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT Emilie Hegh Arntzen (t.v.) jubler sammen med Kristine Lunde-borgersen, Malin Aune og Katrine Lunde.
 ??  ??
 ?? FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? Jentene kastet seg ut i en ellevill dans foran 3348 tilskuere i Brest Arena.
FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT Jentene kastet seg ut i en ellevill dans foran 3348 tilskuere i Brest Arena.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway