Fædrelandsvennen

Full lønn for en dag i uka

En dag i uken skal tidligere Marnardal-rådmann Hans Stusvik jobbe som rådgiver i kommunen – men motta full lønn.

- TEKST: JARLE R. MARTINSEN jarle.martinsen@fvn.no

Den tidligere rådmannen i Marnardal, Hans Stusvik, skal jobbe som rådgiver i kommunen en dag i uka – men motta full lønn.

– Det er en stilling som er opprettet etter initiativ og ønske fra ham, sier ordfører i Marnardal, Helge Sandåker.

I morgen skal formannska­pet i kommunen behandle og trolig godkjenne avtalen. Den oppsto etter at Hans Stusvik i februar gikk av som prosjektle­der for sammenslåi­ng s prosessen mellom Mandal, Marnardal og Lindesnes.

Før jul ble Kyrre Jordbakke ansatt som ny prosjektle­der fra 1. april og som ny rådmann for storkommun­en fra 1. januar 2020, en stilling Stusvik også hadde søkt.

MARNARDALS INTERESSER

Egentlig skulle dermed Stu svik gå tilba ketil rådmanns stillingen i Marnardal fra 1. april. Det skjer altså ikke og begrunnels­en skal ifølge en pressemeld­ing vaere at han tror det kan «bli vanskelig for Marnardal kommune å ha tiltro til at jeg som rådmann vil ivareta Marnardals interesser i etablering­en av den nye kommunen».

– Handler ikke dette egentlig om at det er etablert en rådgiverst­illing fordi Stusvik er så skuffet over at han ikke fikk fortsette som prosjektle­der?

– Jeg har egentlig ingen andre kommentare­r enn det som stod i pressemeld­ingen, sier Sandåker.

HAR IKKE DRØFTET

– Men 20 prosent rådgiverst­illing med full rådmannslø­nn som er naer en million kroner i året? Hvordan henger dette sammen?

– Som sagt, jeg vil ikke kommentere avtalen noe naermere.

Han sier videre at de ikke har drøftet hva innholdet i Stusviks rådgiverjo­bb skal vaere.

– Det er nok av oppgaver å gå løs på som har vaert nedpriorit­ert i prosessen med sammenslåi­ngen. Det er for eksempel innen tilrettele­ggelse av naeringsog boligtomte­r i kommunen.

TIL JUNI 2020

Avtalen går ut på at Stusvik skal virke i stillingen som rådgiver fram til juni 2020 da han går av med pensjon.

Sandåker sier at han ikke har fått negative reaksjoner fra andre lokalpolit­ikere på avtalen.

Nå rF a ed re landsvenne­n ringer varaordfør­er John Øyslebø (Sp), Øystein Sangesland (KRF) og Anju Manneråk (FRP) som alle kjenner avtalen henviser de til ordføreren og sier at de ikke har meninger om kommunen trenger en rådgiver.

De sier også at de er pålagt taushetspl­ikt om saken fordi dette skal vaere en personalsa­k.

ORDKNAPP

Stusvik selv er også ordknapp.

– Vi har underskrev­et en avtale. Hva som blir innholdet i jobben skal jeg drøfte med ordføreren og ser fram til å begynne 1. april, er det han vil si.

 ?? ARKIVFOTO ?? Tidligere rådmann i Marnardal, Hans Stusvik, skal nå jobb som rådgiver i en 20 prosent stilling i kommunen, til full lønn.
ARKIVFOTO Tidligere rådmann i Marnardal, Hans Stusvik, skal nå jobb som rådgiver i en 20 prosent stilling i kommunen, til full lønn.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway