Fædrelandsvennen

Leverte lapp hvor det sto «dette er et ran»

Da 48-åringen ble pågrepet 250 meter fra banken hadde han på seg penger og en plastmappe fra Spareskill­ingsbanken.

- ERLEND OLSBU

Torsdag ettermidda­g rykket politiet ut til melding om ran av Spareskill­ingsbanken i Tollbodgat­a. En knapp halvtime seinere ble en 48 år gammel mann pågrepet i naerheten av Wergelands­parken.

Fredag ble mannen varetektsf­engslet for fire uker. Kristiansa­nd tingrett mener det er liten tvil om at det var riktig mann som ble tatt av politiet.

I fengslings­kjennelsen vises det blant annet til at 48-åringen er gjenkjent på overvåknin­gsbilder og hadde på seg samme type klaer som ransmannen.

«Siktede ble pågrepet i besittelse av penger og en hvit plastmappe merket Spareskill­ingsbanken», står det i kjennelsen.

En kvinne i banken har forklart til politiet at hun fikk en lapp hvor det sto «dette er et ran». Raneren skal ha holdt hånden som en pistol og bedt om få alt de hadde av norske og utenlandsk­e penger. Han skal også ha gitt beskjed om at kvinnen måtte låse opp safen.

Raneren skal ha fått utlevert om lag 9500 kroner og deretter gått fra stedet.

Ifølge fengslings­kjennelsen har mannens forsvarer anført at det ikke dreier seg om et ran, fordi kvinnen som leverte fra seg pengene ikke følte seg truet. Retten ser ikke bort fra at han kan ha rett, men mener at 48-åringen uansett må holdes fengsles på grunn av gjentakels­esfaren.

48-åringen er domfelt 19 ganger siden 1990. I 2004 ble han dømt for to bankran. Som Faedreland­svennen skrev fredag, ble han da dømt for ran av banken som han nå er siktet for å ha ranet på nytt.

I kjennelsen framgår det at mannen ble løslatt tirsdag 6. mars, etter å ha sonet ferdig en dom. To dager seinere ble han pågrepet og siktet for ran. Retten mener dette viser at 48-åringen ikke har evne eller vilje til å avstå fra straffbare handlinger.

 ?? FOTO: ERLEND OLSBU ?? Tirsdag slapp 48-åringen ut fra fengsel etter soning av en dom. Torsdag ble han pågrepet og siktet for å ha ranet Spareskill­ingsbanken i Kristiansa­nd.
FOTO: ERLEND OLSBU Tirsdag slapp 48-åringen ut fra fengsel etter soning av en dom. Torsdag ble han pågrepet og siktet for å ha ranet Spareskill­ingsbanken i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway