Fædrelandsvennen

– En skam om ikke Arbeiderpa­rtiet endrer holdning

Lederen for Agder AUF er krystallkl­ar i forkant av årsmøtet som skal samle Aps fylkeslag i Agder. – Slutt å bruke partipenge­r på alkohol!

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

– AUF mener det vil vaere en skam dersom årsmøtet til Agder Arbeiderpa­rti skulle velge å stemme ned forslaget vårt.

Vi treffer AUF Agder-leder Nora Ånonsen Chayed (18) på en kafé, for ordens skyld med et glass brus, ei uke før Aust- og Vest-agder Arbeiderpa­rti skal slås sammen til ett.

Ungdomspar­tiet vil fremme følgende forslag for årsmøtet:

«Agder Arbeiderpa­rti skal ikke lenger betale for alkohol til maten. Dette gjelder også fylkesting­sgruppa, alle styrer og utvalg tilknyttet Agder Arbeiderpa­rti.»

Praksisen til nå har vaert at partiet har betalt for inntil to alkoholenh­eter til middagen.

– Forslaget fra interimsty­ret går på at fylkesstyr­et skal bestemme om det skal spanderes alkohol eller ei. Vi mener det er helt utrolig at Agder Arbeiderpa­rti vil fortsette i samme dårlige vaner, tordner Chayed.

– FÅR BAKOVERSVE­IS

Hun viser til at partiet sentralt, i tillegg til elleve fylkeslag, allerede har kuttet ut å spandere alkohol på egne tilstelnin­ger.

– Partimedle­mmer jeg snakker med i andre deler av landet får jo bakoversve­is når de hører at Sørlandet, av alle landsdeler, ikke har gått foran med et godt eksempel på dette området, forteller Chayed.

Auf-lederen forteller at det i ungdomspar­tiet har vaert null- toleranse for alkohol i mange år.

– Vi er ikke ute etter det samme i Arbeiderpa­rtiet, men mener det er helt feil at partiet skal bruke penger på å dekke alkoholenh­eter til sine medlemmer. Etter alt vi har gått igjennom denne høsten og vinteren er det en skam at vi ikke endrer oss og laerer, fortsetter Chayed og sikter til Metoosaken­e.

– Alkohol har ikke skylda for episodene med seksuell trakasseri­ng, men rusmiddele­t er en risikofakt­or som ofte er involvert. Det trenger ikke vi finansiere.

– FEIL å SPONSE

– Har du selv noen dårlige opplevelse­r fra sosiale sammenheng­er med Arbeiderpa­rtiet der alkohol serveres?

– Nei, men jeg mener likevel det blir feil at partiet skal finansiere alkoholbru­ken til medlemmene. De som ønsker å drikke alkohol kan betale for det selv, svarer Chayed, som selv ikke er noen avholdsper­son.

Fram mot avstemning­en på årsmøtet vil hun jobbe hardt for å få gjennomsla­g for forslaget.

– Jeg vet at flere i Arbeiderpa­rtiet på Sørlandet har samme mening som AUF i dette spørsmålet, blant andre Kenneth Mørk (bystyrerep­resentant i Kristiansa­nd, journ.anm.) Så får vi nok også litt drahjelp av at Jonas Gahr Støre selv er på årsmøtet, sier Chayed.

 ?? FOTO: RICHARD NODELAND ?? AUF Agder-leder Nora Ånonsen Chayed mener moderparti­et må slutte å sponse alkohol. – Helt feil at partiet skal finansiere alkoholbru­ken til medlemmene.
FOTO: RICHARD NODELAND AUF Agder-leder Nora Ånonsen Chayed mener moderparti­et må slutte å sponse alkohol. – Helt feil at partiet skal finansiere alkoholbru­ken til medlemmene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway