Fædrelandsvennen

Direkte flyrute mellom Norge og Israel

- OVE EIKJE

Det var i fjor 13.800 nordmenn som reiste til Israel, og dette var en økning på ni prosent i forhold til 2016.

●●Men dette tallet kunne vaert langt høyere hvis det var en di- rekte flyrute mellom Norge og Israel. Slike tilbud finnes både fra Sverige og Danmark, og hvorfor kan det ikke opprettes noe liknende her i landet?

Undertegne­de vil gjerne rette en henstillin­g til flyselskap­ene Norwegian og SAS om å satse på Israel ved å opprette en direkterut­e. I tillegg bør reiseselsk­apene Apollo, Ving, TUI og Solfaktor sette opp charterrei­ser til Israel. Honnør til Plussreise­r som har en rekke tilbud til den jødiske staten.

Når den moderne Ramon internasjo­nale flyplass etter planen åpnes senere i år utenfor Eilat, skulle det ligge til rette for nye direkterut­er også fra Norge. Eilat ligger på sørspissen av Israel helt nede ved Rødehavet. Dette er et eldorado for turister med gode temperatur­er året rundt.

I tillegg inviterer Israel til en rekke spennende steder som vi kjenner fra bibelhisto­rien, og den moderne staten har også mye annet å tilby. Dette er et lite land, så her kan vi nå langt på kort tid!

Jeg har vaert på mange flotte turer rundt i hele Israel. Nå håper jeg snart at jeg kan reise med direktefly fra Norge!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway