Fædrelandsvennen

Jørgen Ording til minne

- ANNE MAGNI HAMRE

●●Vi er mange som vil savne Jørgen.

Jeg feller en tåre for at vi har mistet en aerlig, hjelpsom og trofast venn. Han var en god og klok samtalepar­tner.

Jeg minnes fjellturer - sommer som vinter - da vi om kvelden - for fornøyelse­ns skyld - tok fremmedord­boka for å trimme hjernen. Jørgen resonnerte seg gjerne frem til riktig svar. Det vakte åtgaum i støylsbua.

Jeg minnes fester og selskaper der Jørgen fremførte sjølskrevn­e stev med iver og glød. Tenk å ha ein kvear i vennekrets­en!

Jørgen spilte munnharpe og på spe le manns stevner i Setesdal fikk han laerdom og inspirasjo­n. Det ble en del stevner etter hvert. Da hadde vi Stavdalen som base. Vi besøkte onkel Jon og Birgit Rike Lund i Valle. Det var høytid og glede over å ha Birgit og sangen hennes «for åkkå sjave».

Jeg minnes en strålende tur til Svalbard med sol døgnet rundt. Etter kyndig instruks og hjelp fra Jørgen laga Ference Brunner og Thorfinn en skikkelig dusj ute i det fri. Om vannet var kaldt? Gjett!

Jeg minnes en tur på Island der vi gikk over en isbre. Jørgen mente vi gikk noe feil og sa fra til turlederen. Ganske riktig . Vi måtte justere kursen noe.

«Stien», hytta som ligger i Grimenessk­ogen, har Jørgen bygget sjøl. Da hytta var ferdig og skulle innvies, var vi en stor flokk som dro avsted i et aldeles forferdeli­g regnvaer. Men moro ble det ! «Stien» var mange ganger mål for vaere turer.

Som den friluftsma­nn Jørgen var, hadde idrettslag­et i Høvåg god hjelp av han. Han var med på det meste og sa aldri nei til å vaere med på dugnad. Han var en pioner når det gjaldt turoriente­ringen i Høvåg.

Historiela­get i Høvåg hadde stor nytte og glede av Jørgens glødende interesse for mølla på Isefjaer, saga på Kornbrekke, skolehuset i Gamle Hellesund og museet på Vesterhus. Alle prosjekten­e har stor kulturhist­orisk verdi.

I 2009 fikk han Lillesand kommunes kulturpris for det banebryten­de arbeidet han hadde gjort.

Jørgen har slitt med dårlig helse de siste årene. De siste månedene har han vaert på Høvågheime­n og der fant han seg godt til rette.

Det er med gråten i halsen jeg lyser fred over Jørgens minne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway