Fædrelandsvennen

Sønderknus­t Lunde Pedersen falt fra gullet

- ROAR LYNGØY

Sverre Lunde Pedersen cruiset til gull. Så falt han på dramatisk vis. Det ble bare Vm-sølv.

Pedersen var på vei mot gull, men ni minutter ut i løpet falt han i svingen. Han kom seg opp igjen, men klarte ikke å hente inn det tapte, og hjemmehåpe­t Patrick Roest tok helt overrasken­de tittelen.

Selv med fall greide Pedersen å gå forbi Kramer igjen. Han gikk inn til Vm-sølv sammenlagt, men etterpå var han sønderknus­t.

– Det er nesten så jeg ikke trodde det hadde skjedd. Jeg skjønte med en gang at jeg hadde tapt. Jeg forsøkte bare å gå det jeg klarte, men det var ikke nok. Det er så bittert du får det, sa Lunde Pedersen i et intervju vist på NRK kort etter løpet.

Søndagen startet med 1500 meter, og det ble ny Pedersen-seier med tiden 1.48,33. Det gjorde at 25-åringen hadde sikret seg et strålende utgangspun­kt foran 10.000-meteren med 7,78 sekunder ned til nederlands­ke Patrick Roest. Kramer var hele 16,14 sekunder bak.

Dette skulle normalt holde til Vm-gull. I nest siste par gikk Roest inn på tiden 13.21,11. Overhodet ikke avskrekken­de.

Så var det klart for aller siste par. Selveste Sven Kramer mot Sverre Lunde Pedersen fra Fana IL. Nå var det «bare» for Pedersen å unngå å tape mer enn syv sekunder til Roest, og 16 til Kramer.

Pedersen tok ledelsen fra start og virket å leke seg med Kramer. Det var en fryd å se hvordan Fana-løperen danset seg frem. Han ledet klart, mens Kramer virket helt ferdig. Så gikk det galt.

– Jeg føler veldig med Sverre. Alle vet at han er den moralske vinneren. Han er i egen klasse. Det var vondt, rett og slett, og jeg er stolt av måten Sverre reiser seg på, sa trener Sondre Skarli til NRK.

Verdensmes­ter Patrick Roest hyller også Lunde Pedersen.

– Sverre var den beste, sier han i et intervju vist på NRK.

Nederlende­ren er klar på at han mener nordmannen hadde tatt gullet uten uhellet, men at uhell kan skje, og at det er en del av idretten.

– I et allroundme­sterskap må man gå fire gode distansner, sier Roest.

 ?? FOTO: AP/NTB SCANPIX ?? En sønderknus­t Lunde Pedersen fortviler etter 10.000-meteren i går.
FOTO: AP/NTB SCANPIX En sønderknus­t Lunde Pedersen fortviler etter 10.000-meteren i går.
 ?? FOTO: AP/NTB SCANPIX ?? Sverre Lunde Pedersen har akkurat falt på 10.000-meteren under VM i går. Dermed mistet han gullet på både distansen og i sammendrag­et.
FOTO: AP/NTB SCANPIX Sverre Lunde Pedersen har akkurat falt på 10.000-meteren under VM i går. Dermed mistet han gullet på både distansen og i sammendrag­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway