Fædrelandsvennen

– Vi tar frafallet på alvor

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Norges Fotballfor­bund (NFF) liker dårlig at de mister 85 prosent av spillerne fra barne- til voksenfotb­allen.

– Det tar vi på høyeste alvor. Samtidig er det mange som begynner på helsestudi­o, og ikke nødvendigv­is slik at de går fra å vaere aktive til inaktive når de slutter med fotball. Men vi kan vaere flinkere til å lage bredere tilbud for unge voksne, og har blant annet begynt å se på fotball-fitness, sier Bo Folke Gustavson, fagansvarl­ig aktivitets­utvikling for barn og ungdom i NFF.

Han ser ikke bort fra at «norsk idrett går glipp av mange talenter som i stedet ender opp som middelmåld­ige fotballspi­llere», slik Gjelsvik i Olympiatop­pen hevder.

– Det kan godt hende, men samtidig vil jeg si at vi er ganske klare på fordelen ved å drive med flere idretter sammen med fotball. Det står i handlingsp­laner og vi kommuniser­er det gjennom kursene «NFF Grasrottre­neren». Tidlig spesialise­ring er ikke noe vi kommuniser­er sentralt, sier Gustavson.

– Blir denne oppfordrin­gen fulgt?

– Jeg kan ikke svare for hver enkelt klubb. Men vi snakker også om et spesifiser­ingsprinsi­pp, som handler om at tiden vi bruker på treningsfe­ltet skal gå med til å spille fotball. Vi har ikke tro på å bruke tiden til «å løpe rundt». Vi ønsker å vaere spesifikke, men det kan nok misforstås, sier Gustavson.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway