Fædrelandsvennen

Danser på La Scala i Milano

- Julie Rasmussen

Julie Rasmussen fra Kristiansa­nd danser på en av verdens tre viktigste operascene­r, La Scala i Milano.

– Dette har vaert kjempespen­nende, og en stor opplevelse, sier Julie Rasmussen.

Danseren fra Kristiansa­nd har den siste måneden opptrådt i det som trygt kan kalles eliteserie­n i operaverde­nen. La Scala i Milano er sammen med Covent Garden i London og Metropolit­an Theatre i New York blant de mest betydnings­fulle operascene­ne på kloden. Operaen åpnet dørene første gang i 1778 og har en kapasitet på 2030 publikumme­re.

DE BESTE

I Italia er nesten ingenting viktigere enn opera, og på La Scala slipper bare de aller ypperste til.

Her er Julie Rasmussen en av 23 dansere som er med på oppsetnign­en av «Orpheus og Eurydike». Premieren var 24. februar, og 14. og 17. mars går de to siste av i alt syv forestilli­nger. Det er i skrivende stund igjen rundt 150 billetter til hver av de to siste oppsetning­ene.

– Jeg har opptrådt en del steder i verden, men ja: Dette er nok den mest betydnings­fulle scenen jeg har stått på, sier hun.

KAN IKKE BOMME

– Nervøs?

– Jeg har vaert mer nervøs når jeg har stått på mindre scener, for da kommer jeg naermere publikum. Det som gjør meg nervøs her er dette med tida. Når så mange er involvert kan vi ikke komme for sent, og jeg har ikke anledning til å bomme på en takt. Det er 100 personer på scenen, og det koster en del dersom vi må ta noe på nytt og musikerne må bla en side tilbake i noteheftet. Vi hadde flere gjennomgan­ger i London før vi dro hit, sier Julie som er frilansdan­ser.

Hun er blitt hyrt inn av Hofesh Schechter Company til denne forestilli­ngen.

Dansekompa­niet er blant verdens største, og har base i London. Rasmussen ble kontaktet og bedt om å vaere med på La Scala-oppsetning­en etter at hun var på audition hos dem i fjor. Utdanninge­n har hun fra København, og i Kristiansa­nd er hun en av hovedperso­nene bak dansefesti­valen Ravnedans.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANETTE OS ?? Julie Rasmussen ble hentet til forestilli­ngen etter en audition i fjor.
FOTO: ANETTE OS Julie Rasmussen ble hentet til forestilli­ngen etter en audition i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway