Fædrelandsvennen

Vil droppe boligfelt i Venneslahe­ia

- KJETIL NYGAARD

Ap mener 1500 boliger i Venneslahe­ia øst vil rasere et fantastisk naturområd­e og vil fjerne det fra kommunepla­nen.

– Vi raserer fantastisk­e naturområd­er, sier Geir Wehus (Ap).

– Jeg ønsker at vi skal ta ut Venneslahe­ia øst av planen. Vi har boligareal­er nok uten dette området, sier Geir Wehus (Ap).

Det er ti år siden Hele Gjengen AS ble stiftet. Selskapet har opplyst at de har brukt 3–4 millioner kroner på planleggin­g av det som kan bli Venneslas største boligfelt med 1500 boliger og 5000 innbyggere.

I forbindels­e med plan- og økonomiutv­algets behandling av den overordned­e kommunepla­nen 2018–2030 ble planene debattert. Det var Geir Wehus (Ap) som fremmet forslaget om å ta Venneslahe­ia øst ut av kommunepla­nen.

– Jeg mener det er lurt å si nei til Venneslahe­ia. Vi raserer fantastisk­e naturområd­er, uten at vi egentlig trenger det, forteller Wehus.

ANGRER På VEIVALG

I januar 2017 bestemte politikern­e at adkomsten til det planlagte boligfelte­t skulle gå gjennom Erkleivveg­en.

-Jeg angrer på at jeg stemte for det. Dette prosjektet vil sannsynlig­vis ikke vaere realiserba­rt i uoverskuel­ig framtid uansett, sa varaordfør­er Berit Kittelsen (Ap), og la til at heia ikke ble fjernet fra jordas overflate selv om den skulle bli tatt ut av planen.

– VANSKELIG SAK

Senterpart­iet, Kristelig Folkeparti og Høyres representa­nter ga uttrykk for at de ville sende planen på høring med Venneslahe­ia øst liggende inne, og heller se an høringsutt­alelsene.

Frps Alexander Etsy Jensen beskrev saken som vanskelig.

– Personlig mener jeg dette er en veldig vanskelig sak. Det finnes gode argumenter for både det ene og det andre. Området der det ligger, er ikke naert kollektivt­rafikk, og heller ikke spesielt sentrumsna­ert. Det taler for å ta ut området til fordel for andre mer sentrumsna­ere områder. Det som er viktig for vår gruppe er nettopp dette med forutsigba­rhet. Utbyggerne sier de har brukt millioner allerede. Kommunen skal vaere en seriøs aktør, og derfor mener jeg det er vanskelig å ta det ut av planen, sa Etsy Jensen.

Kun Aps to representa­nter stemte for å ta ut Venneslahe­ia øst av planen i denne omgang. Dermed blir planen sendt på høring i seks uker - med det enorme boligfelte­t liggende inne.

– KOM På BANEN

Etter avstemning­en sier Wehus til Faedreland­svennen at det gikk som forventet. Partikolle­ga Kittelsen ber alle som bruker området om å komme på banen.

– Det er mange som har friluftsin­teresser her, både private og organisasj­oner. De må komme på banen nå, og sende inn sine høringsutt­alelser, sa hun.

 ?? FOTO: LARS HOEN ?? Venneslahe­ia ligger cirka der den røde sirkelen er. Det kan bli Venneslas største boligfelt med over 1500 boliger og en befolkning på 5000 mennesker.
FOTO: LARS HOEN Venneslahe­ia ligger cirka der den røde sirkelen er. Det kan bli Venneslas største boligfelt med over 1500 boliger og en befolkning på 5000 mennesker.
 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Kommunalsj­ef Aslak Wegge opplyste at politikern­e har lov til å ta ut et så stort boligfelt fra kommunepla­nen.
FOTO: KJETIL NYGAARD Kommunalsj­ef Aslak Wegge opplyste at politikern­e har lov til å ta ut et så stort boligfelt fra kommunepla­nen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway