Fædrelandsvennen

4,5 års fengsel for flere voldtekter av kjaeresten

- TORBJØRN WITZØE

En mann i 20-årene er i Kristiansa­nd tingrett dømt til fire og et halvt års fengsel for gjentatte voldtekter av sin davaerende kjaereste.

Da offeret innledet et forhold til domfelte, var hun uten seksuell erfaring og ble presset til– og senere utsatt for – rene voldtekter. Han påtvang seg blant annet analsex og brukte også dette som straff dersom hun ikke oppførte seg akkurat slik han ønsket.

Han tok ikke hensyn til at hun ba om å slippe å bli utsatt for analsex fordi hun ikke likte dette og ble påført store smerter og fysiske skader som følge av dette.

Den tiltalte mannen sa seg i retten ikke skyldig.

HENSYNSLØS

Retten fant det bevist at domfelte over lang tid hensynsløs, manipulere­nde og kontrolle- rende utnyttet offeret. Han ble funnet skyldig i et tilfelle av forsetteli­g voldtekt, samt grov uaktsom voldtekt ved flere anledninge­r.

Den unge kvinnen har etter at forholdet tok slutt slitt psykisk, og har måttet søke profesjone­ll hjelp for å bearbeide det hun ble utsatt for.

Domfelte ble i tillegg til den ubetingede fengselsst­raffen dømt til å betale offeret 200.000 kroner i oppreisnin­gserstatni­ng.

LANGT RULLEBLAD

Mannen er domfelt seks ganger tidligere, samt bøtelagt en rekke ganger. Han er blant annet tidligere dømt for legemsbesk­adigelse under saerdeles skjerpende omstendigh­eter og to ganger for seksuell omgang med barn under 16 år. Hans lange rulleblad var straffeskj­erpende, mens retten ved straffeutm­ålingen ikke fant noen formildend­e omstendigh­eter.

 ?? FOTO: EIVIND KRISTENSEN ?? Saken mot tenåringen­e kommer opp i Kristiansa­nd tingrett.
FOTO: EIVIND KRISTENSEN Saken mot tenåringen­e kommer opp i Kristiansa­nd tingrett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway