Fædrelandsvennen

Stjal nøklene til løvenes fôringsrom

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

I fjor sommer ble det stjålet nøkler til bur og innhegning­er med farlige dyr fra Dyreparken. Nå er en 23-åring dømt for dette og mye annet.

Det var natt til 20. juli i fjor at 23-åringen fra Kristiansa­nd kom kjørende til Kristiansa­nd Dyrepark i en stjålet bil. Der klatret han over gjerdet, brøt opp et vindu og tok seg inn i administra­sjonsbygge­t. Derfra stjal han blant mye annet to safer som inneholdt nøkler til bur og innhegning­er til dyr som ifølge Kristiansa­nd tingrett kan vaere farlige for mennesker.

– Det var nøkler til fôringsrom­met til løvene som ble stjålet. Dette er datanøkler, som vi straks deaktivert­e da innbruddet og tyveriet ble oppdaget neste morgen, sier Hms-ansvarlig Mari Hinna Thomassen i Dyreparken.

Hun understrek­er at det ikke ville vaert mulig å ta seg helt inn til løvene bare ved hjelp av de stjålne nøkkelkort­ene.

I tillegg til nøklene til løvene, ble det stjålet noen billetter til en Kaptein Sabeltann-forestilli­ng. Billettene er sporbare, slik at de som hadde kjøpt eller fått disse ble konfronter­t med at de var i besittelse av tyvegods da de kom på forestilli­ngen.

– Vi har også hatt innbrudd i Dyreparken tidligere, men det er heldigvis ikke så ofte. Med kameraover­våking, vektere og adgangskon­troll mener vi at sikkerhete­n er godt ivaretatt, sier Mari Hinna Thomassen.

Politiet mener 23-åringen begikk innbruddet i Dyreparken sammen med en annen person.

SKYLDIG I 24 LOVBRUDD

23-åringen var blitt løslatt fra varetektsf­engsel bare timer før han stjal bilen og tok seg inn i Dyreparken.

Inkludert innbruddst­yveriet i Dyreparken ble 23-åringen i Kristiansa­nd tingrett funnet skyldig i å ha begått 24 lovbrudd. Fra en rekke forretning­er klarte han å forsyne seg grovt med kontanter fra blant annet kassaappar­ater. Han stjal også flere mobiltelef­oner, datamaskin­er, radioer, lommebok, tv, Playstatio­n og flere biler. Ved en anledning ble han også tatt for besittelse av mindre mengder narkotika.

De fleste av innbrudden­e og tyveriene ble begått i Kristiansa­nd, men han banet seg også adgang til hus, hytter og bedrifter på steder som Søgne, Vennesla, Bykle og på Østlandet.

Da politiet i fjor høst ved en anledning skulle pågripe ham etter mistanke om butikktyve­ri, prøvde han å stikke av. Da 23-åringen ble innhentet satte han seg kraftig til motverge, og forulempet en polititjen­estemann ved ufin språkbruk.

15 MÅNEDERS FENGSEL

23-åringen ble i Kristiansa­nd tingrett dømt til ett års ubetinget og tre måneders betinget fengsel. Retten inndro 43.814 kroner som politiet beslagla fra 23-åringen. Pengene skal gå til å dekke noe av erstatning­skravet som er på nesten 150.000 kroner.

FIKK SIN 14. DOM

Til tross for sin unge alder, var dette 23-åringens 14. dom. Retten påpekte at tidligere strafferea­ksjoner ikke synes å å ha hatt nevneverdi­g innvirknin­g på hans adferd.

 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Nøklene til fôringsrom­met til løvene ble stjålet, men ifølge Dyreparken ville det ikke vaert mulig å ta seg helt inn til «Aslan» og resten av løveflokke­n.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Nøklene til fôringsrom­met til løvene ble stjålet, men ifølge Dyreparken ville det ikke vaert mulig å ta seg helt inn til «Aslan» og resten av løveflokke­n.
 ?? FOTO: POLITIET ?? Det var over dette gjerdet at 23-åringen og trolig en annen person tok seg inn i Dyreparken.
FOTO: POLITIET Det var over dette gjerdet at 23-åringen og trolig en annen person tok seg inn i Dyreparken.
 ?? FOTO: POLITIET ?? Slik ble den ene stjålne safen fra Dyreparken funnet henslengt i terrenget.
FOTO: POLITIET Slik ble den ene stjålne safen fra Dyreparken funnet henslengt i terrenget.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway