Fædrelandsvennen

Olemic Thommessen - politisk spill

- PER JUELL LARSEN Kristiansa­nd

Stortingsp­residenten valgte å stå på dekk; han gikk ikke fra borde når lasten i rommet ble tung og truet seilasen. Mot - kaller jeg det. Skuta kom ut av kontroll, hvorfor?

●●Kritikerne er nådeløse; opposisjon­en benytter anledninge­n til å nedsnakke og felle, pressen svulmer av nedlatende kritikk. Flott sak, mye trykksvert­e!

Det er ikke kostnadssp­rekken i seg selv som legges til grunn, men manglende ydmykhet og mangelfull varsling. Hadde det hjulpet å varsle noen dager tidligere? Hadde det hjulpet å slippe roret og gå fra borde tidligere? Vil det hjelpe med ny skipper?

At byggeprosj­ektet kom ut av kontroll skyldes ikke Olemic Thommessen. Han «arvet» det etter forgjenger­en Terje Andersen (Ap). Prosjektet har vaert uten styring fra første stund - under tidligere stortingsp­resident og andre presidents­kap. Ingen av disse har ført Stortinget og det norske folk bak lyset.

Miseren er at prosjektet ble igangsatt på sviktende grunnlag. Under Ap-dominans: Feilvalgt organisasj­onsmodell, mangelfull kompetanse, dårlig planleggin­g, sviktende kostnadsbe­regning. De største tilleggsko­stnadene og overraskel­sene kunne vaert unngått ved bedre planleggin­g. Ansvart ligger i prosjektle­delsen og hos konsulente­ne. Undervurde­ringer, underkalky­ler. Utvidet oppdrag - godkjent av Stortinget. Nye underkalky­ler. Uforutsett­e kostnader.

Budsjettsp­rekken skyldes ikke Olemic Thommessen; han er heller ikke beskyldt for feilgrep som har medført tilleggsko­stnader. Stortingsr­epresentan­tene har bestemt hva som skal bygges - også prosjektut­videlser. Det er konsekvens­ene av disse beslutning­ene som nå foreligger. Ingen har ført det norske folk bak lyset.

Det må føles «godt» for representa­ntene fra opposisjon­en å kunne legge ansvaret - som de selv har - på Olemic Thommessen. Siden stortingsv­alget i høst har det vaert opposisjon­ens mantra å skape problem for regjeringe­n; partiene på venstresid­en har åpent erklaert det. Endelig fikk de inn et rammende skudd; - ikke et politisk spørsmål: ansvarsfra­skrivelse, hersketran­g.

Opposisjon­en har ført «et spill». Dette spillet - denne ansvarsfra­skrivelsen - burde vekke avsky i det norske folk. Pressen hauser opp. Korsfest, korsfest! Politikk på sitt verste.

KRF tvang til slutt skipperen fra borde. Jeg lar Per Sivle (Slaget ved Svolder) gi uttrykk for mine tanker om det. Det er fra sine egne .....

... danar og sviar hamla tilbaka, so snart dei fekk "Ormens" tenner å smaka. Men då so jarlen kom til med sin her, vart brodde-bylgja "Ormen" for svaer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway