Fædrelandsvennen

Vestens gud?

- RUNAR FOSS SJÅSTAD,

Dere kjenner til den kjente illustrasj­onen der Jesus står utenfor og banker på en låst dør, men det finnes bare et håndtak fra innsiden. Din hjertedør, skal dette forestille.

Her forleden så jeg dette bildet igjen, med en spesiell forklaring til ettertanke.

Jesus står og banker, og sier: «Slipp meg inn». Den som står på innsiden med døren lukket sier: «Hvorfor?» Jesus sier: «Slik jeg får frelst deg». Den på innsiden av døren sier, «Hva vil du frelse meg i fra?». Jesus sier: «Jeg vil frelse deg fra hva jeg vil gjøre mot deg om du ikke slipper meg inn».

For et fryktelig gudsbilde som blir fremstilt her. Ikke sant? Mange kristne sammenheng­er (faktisk de fleste her i Vesten) truer med Helvetet/ evig fortapelse, dessverre både eksplisitt og implisitt, og de tror de kan vinne mennesker med frykt?

Mange formidler Jesus som det blir illustrert her ovenfor. En som truer, bruker frykt, en som vil torturere og pine i all evighet. En vi må dypest sett reddes i fra. (Objektive forsonings­laeren). En slik Guddom vil de fleste vise fingeren til, iallfall jeg.

Men den gode nyheten er at Gud ikke er slik mange har formidlet han som. Gud er god, gudsrike er allerede i ditt hjerte, han har flyttet inn allerede, og vil deg alt godt for liv og evighet. Jesus er betingelse­sløs kjaerlighe­t. 2.Tim 2, 13 Er vi troløse, så er han trofast, for han kan ikke fornekte seg selv.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway