Fædrelandsvennen

Nm-gull til Kristiansa­nd og Dristug

- DAVID COX,

Jentelaget til Kristiansa­nd Sandvolley­ballklubb og guttelaget til Dristug IL vant gull i helgas U19-NM i volleyball.

Da siste ballen var blitt slått og dommeren blåste guttefinal­en ferdig, var det klart at Region Sydvest hadde gjort en stor innhøsting av medaljer i årets U19NM. Hele fem av seks medaljer havnet i regionen. Gullmedalj­ene gikk til KSK jenter og Dris- tug gutter, mens sølv havnet hos Sandnes gutter og jenter.

Bronsemeda­ljene havnet hos KFUM Stavangers jenter mens den eneste medalje utenfor regionen ble tatt av KFUM Voldas gutter fra Møre og Romsdal. Og som om det ikke det var nok, så tok også region Sydvest 4. plassen for jenter med Gjesdal. På guttesiden kunne region Øst med Oslo Volley juble for sin 4. plass.

Alt i alt et kjempefint mesterskap arrangert av KFUM Stavanger i Stavanger Idrettshal­l. 32 lag (16 jentelag og 16 guttelag) fra hele landet var samlet og satte sitt preg på arrangemen­tet. Et veldig bra og høyt nivå på spillet ble levert i løpet av de 112 kampene og de tre dagene mesterskap­et varte. Fair play sto i sentrum og trenere, spillere, dommere og publikum gjorde sitt for at dette ble det man opplevde ved siden av utrolige flotte kamper.

Følgende spillere ble valgt til All-star team og MVP (viktigste spiller) for mesterskap­et:

Opplegger:

Kant: Emilie Olimstad (KSK) og Kari Vølstad Bogen (KFUM Stavanger)

Diagonal:

Midt:

Libero:

MVP:

Opplegger: Mats Lauve (Dristug) Kant: Kristian Røv (KFUM Volda) og Nils Gunnar Ringøen (Dristug) Diagonal: Jakob Thelle (Dristug)

JENTER

Ane Askeland (KSK) Ruglie Lavickyte (KFUM Stavanger)

Oda Løvø Steinsvaag (Sandnes) og Martine Kragholm (KSK) Maria Halsne Dahl (KFUM Stavanger)

Emilie Olimstad (KSK)

Simon Hopland (KFUM Volda) og Håkon Mydland (KSK) Libero: Yijuro Indo (Sandnes VBK) MVP: Eivind Hettervik (Sandnes VBK)

GUTTER Midt:

Kommende helg (16.-18. mars) går ferden videre til Førde og U17NM. Igjen er det 32 lag (16 jentelag og 16 guttelag) fra hele landet som vil kjempe om den aeren det er å kunne kalle seg norgesmest­er. Hvem som får tittelen, heder og aere vil tiden vise.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway