Fædrelandsvennen

– Start har funnet en gullklump

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

Tidligere lagkamerat mener Start har funnet gull i Kevin Kabran.

Kevin Kabran var ikke umiddelbar­t interesser­t i å gå til Start. Han angrer ikke på det valget nå.

– Start har funnet en gullklump. Sann mine ord.

Det er dommen fra tidligere lagkamerat Erik Figueroa. Han spilte sammen med Kevin Kabran i Brommapojk­arna.

Nå har Kabran gått videre. I vinter ble han hentet til Start for 3,5 millioner kroner. Søndag gjorde han unna sin offisielle debut med resultatet 4-1 og scoring. Derfor har han all grunn til enn så lenge å vaere fornøyd.

– Det var litt usikkerhet før matchen, men vi vet hva vi har jobbet med. Vi trengte bare å få det ut i kamp, sier Kabran.

– VIL ALLTID SCORE MÅL

Han har brukt vinteren på å bli kjent med laget og det nye miljøet. I flere av treningska­mpene har han slitt med å utgjøre en forskjell, mens han i andre har vaert strålende. Mot Tromsø da alvoret startet søndag var han dog strålende, og svarte med mål og målgivende.

– Han er veldig vanskelig for en forsvarssp­iller å møte, for han er så uforutsigb­ar. I tillegg har han et killerinst­inkt som minner om Cristiano Ronaldo. Han vil alltid gjøre flere mål, sier hans gode venn og tidligere lagkamerat Figueroa til Faedreland­svennen.

– JOBBET HARDT

Det var ikke alltid selvsagt at det skulle bli Start og Sørlandet for Kabran. Östersund var tungt inne. Kabran selv var klar på at han ville spille i Allsvenska­n.

– Min første tanke da jeg hørte om interessen fra Start var «nei». Det er naturlig, for jeg spilte allerede i en stabil klubb i BP, sier Kabran.

Men agenten hans, Blash Hosseini, fikk ham over på andre tanker.

– Han tvang meg til å åpne meg opp litt. Så ble jeg fortalt litt om klubben, og jeg så at Elliot (Käck) hadde gått dit. Han var en etablert spiller i Sverige, og ga et godt inntrykk av klubben. Siden fikk jeg det samme inntrykket, sier Kabran.

Han har for det meste spilt på nivå to i Sverige. Først i Vasalund, deretter i Brommapojk­arna. Han sier selv han hadde trodd at han skulle ta steget til øverste nivå tidligere.

– Jeg har alltid jobbet hardt. Alt har en mening, og man får uttelling til slutt. Da ting ble mer konkret med Start og jeg fikk pratet med Mark, ble jeg interesser­t og prosjektet virket veldig tiltalende, sier Kabran.

Kabran og hans agent Blash Hosseini har vaert gode venner si- den barndommen. De spilte fotball sammen, og agenten peker på en grunn til at kun én av dem ble fotballspi­ller.

HADDE HODET

– Han hadde hodet, det hadde ikke jeg. Både han og Elliot har gått den lange veien, og da er det ekstra gøy at de lykkes. Hadde det vaert meg hadde jeg satset på en sivil karriere i stedet, men de har jobbet hardt og hatt troen på seg selv, sier Hosseini.

Etter serieåpnin­gen mot Tromsø får Start en noe ufrivillig seriepause på tre uker, før Sandefjord kommer på besøk andre påskedag. Mellom der kommer en treningska­mp mot Viking lørdag 24. mars.

– Dette er et steg i min karriere, og jeg tror det er et godt et. Det kjennes bra, og jeg trives veldig godt, sier Kevin Kabran.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER/NTB SCANPIX ?? Kevin Kabran i aksjon under kampen mot Tromsø søndag.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER/NTB SCANPIX Kevin Kabran i aksjon under kampen mot Tromsø søndag.
 ?? FOTO: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN ?? Erik Figueroa roser sin gamle lagkamerat Kevin Kabran.
FOTO: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN Erik Figueroa roser sin gamle lagkamerat Kevin Kabran.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway