Fædrelandsvennen

Vipers har gjort Aquarama til et fort

Når eliteserie­n snart skal avgjøres har Vipers en hjemmestat­istikk i ryggen som kan få tittelutfo­rdrerne Larvik og Storhamar til å skjelve.

- TEKST: SONDRE ZACHARIASS­EN sondre.zachariass­en@fvn.no ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Ikke siden Vipers tapte 25–29 hjemme for Larvik 11. januar i fjor – eller for 427 dager siden – har Vipers avgitt seriepoeng i Aquarama. Det gir ei rekke på 13 strake seirer (se fakta) når Gjerpen kommer til Aquarama onsdag kveld.

– Det er veldig moro å høre at vi har en slik statistikk. Det er ikke noe vi har et spesielt fokus på, men dersom vi skal vinne titler så må vinne hjemmekamp­ene, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

– UNIK ATMOSFAERE

Vipers forrige rekord i eliteserie­n stammer fra tampen av sesongen 02/03 og inn i sesongen 03/04 da Vipers vant ni kamper på rad i Karusshall­en, som den gang var lagets lekegrind. Nå er det Aquarama som har blitt en naermest uinntakeli­g festning.

– Jeg tror at alle vi som er i og rundt laget får ekstra energi bare av å vaere i Aquarama og et sterkt ønske om å gi valuta tilbake til publikum. Vi trener der nesten daglig, og det gir oss stor trygghet. Selv om alle baner har lik størrelse så oser det trygghet av oss i Aquarama. Det er ingen andre lag i eliteserie­n som kan matche den atmosfaere­n vi har her, sier Vipers-treneren.

– Vi har et helt vilt publikum som gir oss følelsen av å ha åtte spillere på banen, sier Vilde Jonassen.

– STOR FORDEL

Først kommer tabellsjue­r Gjerpen på besøk til Aquarama onsdag, en kamp som normalt sett skal vaere plankekjør­ing for serieleder­en.

Men i de to neste hjemmekamp­ene kommer først tabelltree­r Storhamar, på søndag, før den store erkerivale­n, Larvik, kommer 11. april. Vipers topper tabellen, men kun ett poeng foran Larvik og to poeng foran Storhamar.

– Det er klart at det er en kjempeford­el å ha den statistikk­en i ryggen når Storhamar og Larvik kommer på besøk. Det er sikkert mange lag som synes det er gøy å komme hit for å spille, men det er utvilsomt også ekstremt tøft. Vi har selv fått merke hvor stor forskjell det er på hjemme- og bortebane i europacupe­n. Da er det faktisk mange mål som skiller, sier Gabrielsen.

STØTTEN KAN BLI GULL VERDT

– Det kommer til å bli to tøffe

kamper uansett, men da er det godt å vite at vi skal ha dem på hjemmebane, sier Jonassen.

Foran kampen mot Gjerpen er Vipers store favoritter, men i lys av sykdomssit­uasjonen frykter Gabrielsen at Skiens-laget skal ødelegge statistikk­en.

– De kan faktisk det. Men vi skal sy sammen en taktikk som gjør at vi eventuelt kan klare oss uten de mest sentrale. Men håpet er fortsatt at vi kan stable dem på beina. Jeg håper virkelig at Aquarama leverer som de pleier, for den støtten kan bli gull verdt nå, sier trener Kenneth Gabrielsen.

 ?? FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK ?? Mens Vipers har avgitt poeng i tre bortekampe­r, har laget kunne juble for full poengpott i samtlite seriekampe­r i Aquarama.
FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK Mens Vipers har avgitt poeng i tre bortekampe­r, har laget kunne juble for full poengpott i samtlite seriekampe­r i Aquarama.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK ?? Vipers-trener Kenneth Gabrielsen har hatt mye å juble for denne sesongen.
FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK Vipers-trener Kenneth Gabrielsen har hatt mye å juble for denne sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway