Fædrelandsvennen

– Ajer har alt. Potensiale­t er enormt.

Celtic-trener Brendan Rodgers forteller om grepet han mener gjorde Kristoffer Ajer (19) til en nøkkelspil­ler i laget.

- TEKST: SINDRE TRYGSLAND sindre.trygsland@aftenposte­n.no

Slik gjorde Brendan Rogers Kristoffer Ajer (19) til nøkkelspil­ler i Celtic.

Søndag spilles et av Europas mest betydnings­fulle lokaloppgj­ør, når Celtic og Rangers møtes i semifinale­n i den skotske cupen – trolig med en nordmann på banen.

Kristoffer Ajer (19) er ventet å spille fra start i midtforsva­ret til Celtic.

Ajer, som ifølge skotsk presse følges tett av den tyske storklubbe­n Borussia Dortmund, er blitt en viktig brikke i Celtic-laget. Han får jevnlig ros fra trener Brendan Rodgers. Det gjør han igjen i forkant av storkampen.

OMSKOLERT MIDTBANESP­ILLER

Den tidligere Liverpool-sjefen snakker om stegene Ajer har tatt i Glasgow, og om grepene han har gjort for å gjøre nordmannen til et fast bidrag i Celtic-forsvaret.

– Da jeg først kom til Celtic, var Kristoffer midtbanesp­iller, men jeg trodde den beste posisjonen hans var som midtstoppe­r. Kanskje han kunne spille midtbane i Norge, men jeg synes han hadde store muligheter i midtforsva­ret, sier Rodgers ifølge den skotske avisen Evening Times.

Men konkurrans­en er tøff i en klubb av Celtics kaliber. Derfor tok Rodgers grep for å kunne få mest mulig ut av det norske talentet i fremtiden. Han sendte Ajer på utlån til Kilmarnock.

– Vi sendte ham dit for å få trening i rollen. Men det var mer så han ble tvunget til å heade ballen, fordi jeg visste at han ville vaere under press i Kilmarnock. Det er en viktig egenskap om man skal lykkes britisk fotball, sier Rodgers, som roser jobben Ajer gjorde på utlån.

– Han gjorde det bra, kom tilbake til oss som om han hadde utviklet seg til å bli en mann. Da handlet det bare om timing og når man skulle sette ham inn i førstelage­t. Han gjorde det bra i noen kvalifiser­ingskamper til Champions League. Nå er han i laget med mer forståelse for posisjonen han spiller i, sier Rodgers.

STORE FORVENTNIN­GER

Nordiren har aldri lagt skjul på at han har store forventnin­ger til nordmannen i fremtiden. Den kroatiske midtstoppe­ren Jozo Simunovic tilbake etter skade, men Rodgers legger ikke skjul på at han er en tilhenger av Ajer. Det vil ikke bli lett å sette nordmannen ut av startoppst­illingen.

– Han har alt. Potensiale­t er enormt. Han er 1,96 høy, rask og kan spille ball. Han er også en veldig smart gutt, han vet at det fortsatt er mye å laere. Han har sulten til å bli bedre, som jeg elsker hos spillere, og han er fortsatt ikke 20 år, sier Celtic-treneren.

Ajer selv har ikke lagt skjul på at han stortrives i Skottlands største klubb. Han er svaert fornøyd med egen utvikling under Brendan Rodgers.

– Det siste året har vaert veldig bra. Jeg har tatt store steg, sa han i forbindels­e med sitt første opphold på Norges seniorland­slag i våres.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Kristoffer Ajer har på kort tid utviklet seg til å bli en nøkkelspil­ler i Celtic’ bakre rekker. Her fra en tidligere kamp mot rivalene, Rangers, som Celtic skal møte i semifinale i cupen kommende søndag.
FOTO: NTB SCANPIX Kristoffer Ajer har på kort tid utviklet seg til å bli en nøkkelspil­ler i Celtic’ bakre rekker. Her fra en tidligere kamp mot rivalene, Rangers, som Celtic skal møte i semifinale i cupen kommende søndag.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Celtic-manager Brendan Rodgers er en stor tilhenger av 19 år gamle Ajer.
FOTO: NTB SCANPIX Celtic-manager Brendan Rodgers er en stor tilhenger av 19 år gamle Ajer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway