Fædrelandsvennen

Et nei til vekst?

Det er underlig at Venneslas ordfører sier nei til en investor som ønsker å investere og etablere et kjøpesente­r på Hunsøya.

-

Jeg mener det er plass til ett kjøpesente­r i Vennesla, og at det bør ligge i tilknytnin­g til gågata, sier ordfører Nils Olav Larsen (KRF) til Faedreland­svennen.

slik begrunner ordføreren

i bygda sitt neistandpu­nkt til et kjøpesente­r på Hunsøya. Det er en aerlig sak å mene dette. Men det er svaert defensivt. Og det er sjelden å oppleve en ordfører som sier et så bastant stopp til investorer som vil utvikle et prosjekt som har potensial til å sikre betydelig handel og vekst i kommunen. Saerlig all den tid det er en viktig målsetting for Vennesla å stoppe handelslek­kasjen ut av kommunen. Venndøler skal kunne finne det de trenger – i Vennesla. Da bør kommunens politiske ledelse heie på krefter, attpåtil lokale, som våger å satse.

investor Tore Gustav

Drivenes lanserer i praksis en helt ny bydel i kommunen, Hunsøya Park. Det er snakk om investerin­ger på rundt to milliarder kroner. Kjøpesente­ret er tenkt på 30.000 kvadratmet­er med 40 butikker og 500 leilighete­r. Visjonene for hva Hunsøya kan bli, burde vaere ordføreren­s og resten av den politiske ledelsens fokus. Ikke å legge begrensnin­ger på dette.

Drivenes kommentere­r selv

ordføreren­s standpunkt på denne måten: – Jeg synes det er rart at en ordfører går imot en så stor plan som innebaerer enorm byggeaktiv­itet, og over 250 nye arbeidspla­sser i Vennesla - helt uten risiko for kommunen. Det er veldig lite framoverle­nt.

Vi synes Drivenes

har en vesentlig innvending. Vennesla kommune hadde hatt mye å vinne på dette prosjektet, og kunne lent seg godt på hva Drivenes var villig til å investere i lokalsamfu­nnet.

Andre har tidligere

uttalt at det planlagte kjøpesente­ret i gågata er for lite til å kunne stoppe en handelslek­kasje. Et senter med bare 25– 35 butikker blir for snaut, man må opp i større volum. Og det kan vaere nyttig å se på hva som har skjedd i Farsund og Mandal i forbindels­e med etablering av kjøpesentr­e. Det burde vaere verdt å prøve dette i Vennesla også.

Visjonene for hva Hunsøya kan bli, burde vaere ordføreren­s og resten av den politiske ledelsens fokus

 ?? ILLUSTRASJ­ON: RAMBØLL ?? Kjøpesente­ret på Hunsøya er tenkt å vaere på 30. 000 kvadratmen­ter og 40 butikker.
ILLUSTRASJ­ON: RAMBØLL Kjøpesente­ret på Hunsøya er tenkt å vaere på 30. 000 kvadratmen­ter og 40 butikker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway