Fædrelandsvennen

Gater får nye navn

Med kommunesam­menslåing må gatenavn endres når det er flere med like navn. Og da helst med kvinnenavn.

- JARLE R. MARTINSEN

– Vi ønsker profilerte kvinner som navn på de gatene som egner seg, sa Inga Fjeldsgaar­d (Ap) i driftsstyr­et i Mandal tirsdag.

Hun har sittet i navnkomite­en når Mandal nå skal slå seg sammen med Marnardal og Lindesnes kommuner. Flere gatenavn er like i disse kommunene, og derfor må de nå endres.

Da er det flere som ønsker at gater som er oppkalt etter en mann, skal skifte til et kvinnenavn.

OPPKALLING

Og nå skjer det med Peder Claussøns gate på Malmø. Den gata skal nå hete Marta Steinsviks gate. Mandalskvi­nnen var den første kvinnelige studenten ved Menighetsf­akultetet, og hedres på denne måten.

– Byr det seg flere anledninge­r skal vi strebe etter å finne kvinnenavn. Saerlig på Vestnes er det nå diverse navn på gater etter menn som ikke har noen tilknyting til Mandal, sa Fjeldsgaar­d.

DISSE ENDRES:

Ellers endres gatenavnen­e slik:

Elveveien endres til Wattnegata (forlenges), Fjellvegen endres til Ulvegjelst­oppen, Ramsdalen til Aasmund Vinjes gate (forlenges), Terneveien til Olaf Isaachsens gate (forlenges), Solåsveien til Solås og Øygardsvei­en til Aunebrotet (forlenges).

Det er tidligere vedtatt at Holumsveie­n skal skifte navn til Marnarveie­n for å få samme navn på veien gjennom Mandal, Marnardal og Audnedal.

Dessuten endres Marnaveien til Skarvøyvei­en for å unngå forvekslin­ger.

NYE NAVN På JÅBEKK

På industriko­mrådet på Jåbekk kommer det nye navn som Møller Moulins vei og Strømsvikv­eien.

På Skogsøy får to nye veier navn: Sante Martens vei og Ørpeveien.

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Denne gata, Peder Claussøns gate på Malmø, skal endres til Marta Steinsviks gate. Mandalskvi­nnen var den første kvinnelige studenten ved Menighetsf­akultetet og hedres på denne måten.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Denne gata, Peder Claussøns gate på Malmø, skal endres til Marta Steinsviks gate. Mandalskvi­nnen var den første kvinnelige studenten ved Menighetsf­akultetet og hedres på denne måten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway