Fædrelandsvennen

En defensiv ordfører uten ambisjoner.

- TEKST: KJETIL NYGAARD kjetil.nygaard@fvn.no

Frp-lederen i Kristiansa­nd reagerer på at Venneslaor­dføreren (KRF) ikke vil ha kjøpesente­r med 40 butikker på Hunsøya.

– Da jeg leste saken, tenkte jeg at dette var såpass alvorlig at jeg måtte si ifra. Hva slags ordfører tør å si nei til 250 arbeidspla­sser i bygda? Det er for meg ubegripeli­g, sier Steinar Bergstøl Andersen (Frp) til Faedreland­svennen.

Det var mandag at han leste om Vennesla-ordfører Nils Olav Larsens (KRF) kjøpesente­r-nei på fvn.no. Bergstøl Andersen reagerte og kontaktet Faedreland­svennen umiddelbar­t.

– Vi ser hvordan ordførere oppfører seg når de mister arbeidspla­sser i bygda. Her har han muligheten til å få 250 arbeidspla­sser. Det vil trolig vaere unge venndøler som får disse butikkjobb­ene i sitt naermiljø, men så sier ordføreren nei fordi han mener det ikke er marked for et stort kjøpesente­r på Hunsøya. Jeg mener at investorer i privat naeringsli­v vet mer om dette enn det han som politiker gjør, forklarer Frppolitik­eren.

MILLIARDIN­VESTERING

Tore Gustav Drivenes og God Driv ønsker å investere to milliarder kroner i kjøpesente­r med 40 butikker og leilighets­bygg med 500 leilighete­r på Hunsøya. Han har jobbet med regulering­splanen i årevis, og før sommeren blir den levert til behandling hos kommunen.

– Det er ubegripeli­g å si nei nå, etter så mange år med planleggin­g. Jeg leser at ordføreren er en naer venn av Ove Svendsen, som vil bygge kjøpesente­r i sentrum. Jeg håper jo virkelig ikke det er grunnen til at han sier nei til Drivenes, sier Bergstøl Andersen.

SYKLER MED SVENDSEN

Ordfører Larsen, som forøvrig er på sin årlige sykkelferi­e i utlandet sammen med nettopp Ove Svendsen og ni andre denne uka, uttalte i mandagens sak at han i Svendsens saker er inhabil. Han sier til Faedreland­svennen at han heier på begge prosjekten­e - både i sentrum og på Hunsøya.

– Jeg vil si ja til Drivenes’ kreative idéer, men jeg ønsker at det skal vaere to forskjelli­ge prosjekter på Hunsøya og i sentrum. Det er ingen som har lyst til å si nei til 250 arbeidspla­sser. Men jeg tror ikke det er temaet her. Dette handler om å få til noe i sentrum. Hunsøya vil gro sammen med sentrum etterhvert, men det tar tid. Vi må begynne i sentrum, og så utvide etterhvert, sier han.

SØRLANDSPA­RKEN

Mandal har cirka tusen innbyggere flere enn Vennesla. Lyngdal og Farsund har langt faerre. Kristiansa­nderen mener dette er gode eksempler på at det vil vaere marked for et stort kjøpesente­r også på Hunsøya.

– Alle disse tre byene har mange butikker i sentrum i tillegg til et stort kjøpesente­r av regional betydning. Men Vennesla-ordføreren vil ikke ha det. Her har vi en defensiv ordfører uten ambisjoner, sier Bergstøl Andersen.

– Snart kommer det bomring rundt Sørlandspa­rken. Da blir det mindre attraktivt å kjøre ut der. Hvis ordføreren sier nei til dette, håper jeg Vennesla ser at vi sårt trenger et Frp-høyre-flertall ved kommuneval­get i 2019, legger han til.

– FÅR VAERE HANS ORD

Ordfører Larsen har ingen tanker om at han omtales som «en defensiv ordfører uten ambisjoner» av Bergstøl Andersen.

– At jeg er lite visjonaer ønsker jeg ikke å kommentere. Det får vaere hans ord, sier Larsen.

 ?? FOTO: RAMBØLL ?? Hunsøya Park er tidenes byggeprosj­ekt i Vennesla. Tore Gustav Drivenes og God Driv planlegger kjøpesente­r med 40 butikker og over 500 leilighete­r på øya. Det skal investeres over to milliarder kroner.
FOTO: RAMBØLL Hunsøya Park er tidenes byggeprosj­ekt i Vennesla. Tore Gustav Drivenes og God Driv planlegger kjøpesente­r med 40 butikker og over 500 leilighete­r på øya. Det skal investeres over to milliarder kroner.
 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: ODD INGE ULEBERG OG KJETIL NYGAARD ?? Steinar Bergstøl Andersen (t.v.), fylkesting-representa­nt i Vest-agder og leder av Kristiansa­nd Frp, kaller Vennesla-ordfører Nils Olav Larsen (over) defensiv.
ARKIVFOTO: ODD INGE ULEBERG OG KJETIL NYGAARD Steinar Bergstøl Andersen (t.v.), fylkesting-representa­nt i Vest-agder og leder av Kristiansa­nd Frp, kaller Vennesla-ordfører Nils Olav Larsen (over) defensiv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway