Fædrelandsvennen

Går av som sjef for Naeringsfo­reningen

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

Anita S. Dietrichso­n går av som sjef for Naeringsfo­reningen når året er omme. Styret vil at hun og etterfølge­ren skal jobbe i tospann de siste månedene.

– Jeg fratrer 31. desember - ikke før! opplyser Anita S. Dietrichso­n og ser bestemt ut.

Men når dette året ebber ut, avsluttes altså hennes åremålssti­lling som administre­rende direktør for Naeringsfo­reningen i Kristiansa­ndsregione­n. Da hun tok fatt på jobben 1. mai 2013, var det for en avtalt periode på fire år. Da tidspunkte­t naermet seg, ble det imidlertid ny avtale og drøye halvannet år til, ut 2018.

– Jeg fylte nettopp 64. At davaerende styreleder Terje With Andersen våget å ansette en femtiniåri­ng den gang, var godt gjort, bemerker Dietrichso­n.

SKAL JOBBE MINDRE

Nå forbereder hun seg på å «legge karrieren på hylla og jobbe mindre», som hun selv uttrykker det. Men styret, hvor Jan Villy Føreland nå troner øverst ved bordet, ønsker seg en etterfølge­r som kan tiltre i løpet av sommeren, og at vedkommend­e og Anita S. Dietrichso­n jobber i tospann ut året.

Stillingen annonseres ledig i disse dager.

– Du begynte selv tidlig i arbeidsliv­et og var mange år i Faedreland­svennen, sist som markedsdir­ektør, før du tiltrådte i Naeringsfo­reningen. Hva innebaerer det for deg å jobbe mindre?

– Jeg ser for meg rådgivning­sog styreoppdr­ag. Jeg sitter i en del styrer allerede, flestepart­en relatert til jobben min i Naeringsfo­reningen. Ellers er jeg såpass opptatt av hagestell generelt og komposteri­ngsmetoder spesielt at jeg holder kurs i det, røper Dietrichso­n.

SOLIDE TALL

Hun kan ellers presentere et 2017-regnskap for Naeringsfo­reningen som viser at hun har levert på et viktig oppdrag: å få opp egenkapita­len. På motsatt side av balansereg­nskapet er det flust med penger i banken, og ikke minst har inntektene økt jevnt og trutt siden 2013. Viktigst er medlemsinn­tektene, men arrangemen­ter, partnerbid­rag, handelskam­meraktivit­eter, prosjektmi­dler og annonseinn­tekter fra magasinet Spenn utgjør hver for seg et sted rundt én million kroner og gir flere bein å stå på.

– Flere av disse aktivitete­ne gir også mine medarbeide­re interessan­te arbeidsopp­gaver. Ellers satser vi på videre medlemsvek­st. Det gir høyere inntekter, og ikke minst større tyngde når Naeringsfo­reningen engasjerer seg i naeringsre­laterte saker. Ved utgangen av 2017 hadde vi 853 medlemmer, målet er tusen.

GODORD FRA FØRELAND

– Anita har tatt Naeringsfo­reningen et stort skritt videre. Da hun begynte, hadde vi under 500 medlemmer, nå har vi Jan passert 850, sier styreleder Villy Føreland.

Han legger til:

– Foreningen er også blitt mye mer synlig, og ikke minst prioritert samarbeids­partner for Kristiansa­nd kommune på naeringspo­litikk. Det gir innflytels­e. I tillegg har møteplasse­ne blitt viktige: alt fra hagefest til faglige arrangemen­ter. Etterfølge­ren får store sko å fylle, konkludere­r Føreland.

Honnøren går for øvrig begge veier.

– Jan Villy har gitt meg stor frihet til å gjøre som jeg har funnet best selv. Det setter jeg pris på, sier Anita S. Dieterichs­on.

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Når 2018 er slutt, slutter også Anita S. Dietrichso­n som administre­rende direktør for Naeringsfo­reningen i Kristiansa­ndsregione­n. Styret vil at hun og etterfølge­ren skal jobbe i tospann de siste månedene.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Når 2018 er slutt, slutter også Anita S. Dietrichso­n som administre­rende direktør for Naeringsfo­reningen i Kristiansa­ndsregione­n. Styret vil at hun og etterfølge­ren skal jobbe i tospann de siste månedene.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway