Fædrelandsvennen

Denne kampen har Vipers ventet på i flere år

Terje Marcussen har i flere år snakket høyt om å overta hegemoniet etter Larvik. I Aquarama i kveld kan disse spillerne omgjøre praten til handling.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Det er denne kampen vi har ventet på i mange år, fastslår Terje Marcussen.

Den daglige lederen har for lengst heist Vipers-flagget til topps på taket av klubbens klubbkonto­rer i Havnekvart­alet. Men selv om både økonomien og prestasjon­ene har pekt rett til vaers de siste sesongene, har onsdagens seriefinal­e i Aquarama så mye i seg at et tap vil vaere et solid slag under beltestede­t. Mens en seier trolig vil utløse jubelscene­r vi ikke har sett i Kristiansa­nd på mange, mange år.

– Isolert sett er det denne ene kampen som avgjør om vi får vippet Larvik ned fra tronen, medgir Marcussen – uten å nøle.

Allerede før han ansatte Gunnar Pettersen som trener foran sesongen 2014/2015, lokket han den tidligere landslagst­reneren med at Vipers skulle utfordre «umulige» Larvik. Mange lo av klubben den gang, og nå hører det med til historien at store økonomiske problemer og store kostnadsku­tt, har gjort sitt til at jobben har blitt enklere enn det så ut som. Men det er ikke Vipers skyld at Larvik mistet en rekke av stjernene foran denne sesongen.

Forutsetni­ngene foran onsdagens kamp er som følger: Dersom Vipers slår Larvik, og tar mini- mum ett poeng i de to gjenståend­e kampene mot Gjerpen hjemme (hengekamp) og Sola borte, er Vipers serievinne­re. Men dersom Larvik vinner, og slår Storhamar hjemme i siste serierunde, vinner de serien - og tar sitt 14. gull på rad.

I så fall blir det ingenting av det annonserte sceneskift­e i norsk håndball, selv om Vipers allerede har vunnet cupen i år, selv om de har gode muligheter til å spille seg til europacupf­inale – og selv om de eventuelt skulle vinne sluttspill­et.

– VIL FRARØVE LARVIK GULLET

Det er vinneren av serien som får direktekva­lifisering til Champions League – og som kan titulere seg som Norges beste lag.

– Cupgullet var innmari gøy mens europacupe­n ser jeg mest på som verdifull erfaring. Men seriegulle­t er det klart viktigste. Suksess i andre turneringe­r kan ikke veie opp for målet om å vinne seriegull, fastslår Emilie Hegh Arntzen.

– Jeg har så lyst på det gullet, og da må vi vinne onsdag. Jeg tror det er mange i Vipers som har lyst til å frarøve Larvik det første seriegulle­t på veldig lenge, sier kaptein Kari Brattset.

– Denne kampen har jeg ventet på, sier kantspille­r Malin Aune.

– DET BOBLER I BLODET

Trener Kenneth Gabrielsen, som naermest ble ansatt for å vinne seriegull i løpet av sine tre år, kan innfri målet ett år før tiden.

– Det er dette vi har jobbet veldig hardt for helt siden juni, og nå er vi i en situasjon alle ønsker. Det bobler i blodet. Nå skal vi levere, for hele Vipers og for hele Kristiansa­nd, sier Gabrielsen.

Selv om Vipers må ha enda ett poeng til i de to siste seriekampe­ne, hvis de slår Larvik, svarer han slik på spørsmålet om det er gullet som deles ut på onsdag.

– Hvis vi slår Larvik trenger vi ett poeng på to kamper, og oddsen for at vi ikke skal karre til oss det mot Gjerpen og Sola er ganske høy.

LARVIK HAR TI STRAKE SEIERE

Men kampen mot Larvik, derimot, legger han ikke skjul på at kan bli ei skikkelig hard nøtt. I serien står vestfoldin­gene med 17 strake kamper uten tap – inkludert ti strake seirer.

– Det er faktisk vi som topper formtabell­en, sier Larvik-trener Tor Odvar Moen fornøyd.

– Larvik har vaert gode etter nyttår, og de har fortsatt utviklinge­n etter at vi spilte uavgjort mot dem på nyåret. Men det har vi også gjort. Jeg tror det blir en tøff og fin kamp, sier Gabrielsen.

STANGE TILBAKE FOR LARVIK?

Moen har for lengst uttalt at Vipers er klare favoritter til å vinne seriegulle­t, og mener at la-

get hans kan spille med senkede skuldre.

– Nå skal vi opp mot seriefavor­itten i deres egen hule, sier han.

Mens laget hans har slitt med store skadeprobl­emer i hele år, kan situasjone­n foran denne kampen ser lysere ut enn på lenge.

– Vi vet mer etter treningen i dag, men Mathilde Rivas-toft og Tine Stange kan vaere klare til denne kampen, sier Moen.

Bent Svele, håndballek­spert i TV2, holder likevel Vipers som favoritter.

– Tine Stange er en kontinuite­tsbaerer og en spiller for slike anledninge­r. Men selv om Larvik stiller sterkere enn de har gjort på lenge, holder jeg Vipers for å vaere et bedre lag. Helt siden juni i fjor har jeg holdt Vipers for seriefavor­itter, sier Svele.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Onsdag kan dette laget hjelpe Vipers til langt på vei å sikre klubbens aller første seriegull: Jeanett Kristianse­n (bak f.v.), Kari Brattset, Lina Jensen, Linn Jørum Sulland, Kristin Nørstebø, Emilie Hegh Arntzen, Marta Tomac, Mathilde Kristensen,...
FOTO: JACOB BUCHARD Onsdag kan dette laget hjelpe Vipers til langt på vei å sikre klubbens aller første seriegull: Jeanett Kristianse­n (bak f.v.), Kari Brattset, Lina Jensen, Linn Jørum Sulland, Kristin Nørstebø, Emilie Hegh Arntzen, Marta Tomac, Mathilde Kristensen,...
 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Daglig leder Terje Marcussen har for lengst heist Vipers-flagget til topps. Men det er først de neste dagene det avgjøres om Vipers kan titulere seg som Norges beste lag.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Daglig leder Terje Marcussen har for lengst heist Vipers-flagget til topps. Men det er først de neste dagene det avgjøres om Vipers kan titulere seg som Norges beste lag.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Trener Tor Odvar Moen har ledet Larvik til 17 kamper uten tap, og ti strake seirer foran seriefinal­en mot Vipers.
FOTO: NTB SCANPIX Trener Tor Odvar Moen har ledet Larvik til 17 kamper uten tap, og ti strake seirer foran seriefinal­en mot Vipers.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway