Fædrelandsvennen

Sikre på at de vil gjøre en stor forskjell

De lover å gjøre en forskjell. De lover at de skal merkes. Endelig skal kvinner ha fast plass i Setesdal regionråd.

-

– Det er jo kjempeflau­t at dette ikke er gjort for lenge siden. Men men. Vi får glede oss over bedre sent enn aldri, sier Venstres Tone Avdal fra Bykle.

Hun og de andre kvinnene er sikre på at de vil gjøre en stor forskjell i Setesdal regionråd, fordi kvinner ser litt ulikt og tenker litt annerledes enn menn.

– Jeg tror ikke minst vi vil sørge for bedre samarbeid i hele dalen. Det har vaert mange sterke og godt voksne menn i regionråde­t. Jeg tror vi er mindre opptatt av prestisje og mer opptatt av løsninger, sier Vigdis Beisland fra Senterpart­iet i Bygland.

Fylkesordf­ører i Aust-agder Gro Bråten er fast observatør i Setesdal Regionråd. Hun overtok for Tellef Inge Mørland som dro til Stortinget sist høst. Hun kom til en veldig mannstung forsamling og sier dette om «revolusjon­en» i Setesdal regionråd onsdag:

– På høy tid. Signaleffe­kten er også viktig. Det er på tide at Setesdal bruker mer enn halve vettet. Kvinner er jo halve befolkning­en.

fylkesordf­ører i Aust-agder

SKYLDER På TILFELDIGH­ETER

Leder i regionråde­t, Bjørn A. Ropstad, er helt enig, men han sier det er tilfeldigh­eter som har skapt den elendige kjønnsbala­nsen. Reglene har vaert at ordfører og varaordfør­er fra de fire Setesdal-kommunene sitter i regionråde­t.

 ?? FOTO: ULEBERG, ODD INGE ?? Fylkesordf­ører Gro Bråten (Ap) klapper litt. Hun tror kvinner i Setesdal regionråd vil bety mye positivt. I går tok fire kvinner endelig sete i rådet. Fra venstre: Britt Ingrid Andersen, Margit Rike, Tone Avdal og Vigdis Beisland.
FOTO: ULEBERG, ODD INGE Fylkesordf­ører Gro Bråten (Ap) klapper litt. Hun tror kvinner i Setesdal regionråd vil bety mye positivt. I går tok fire kvinner endelig sete i rådet. Fra venstre: Britt Ingrid Andersen, Margit Rike, Tone Avdal og Vigdis Beisland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway