Fædrelandsvennen

Eiendommen ut på tvangssalg

-

Kristiansa­nd kommune har begjaert tvangssalg av Kromveien 1 grunnet manglende betaling av kommunale avgifter. Heller ikke strømmen skal vaere betalt.

Meglerhuse­t Saedberg har fått oppdraget av Kristiansa­nd tingrett, men har ikke lyktes med å få tak i huseier. Som følge av forelegget, som nå er rettet mot huseier, kan salget effektuere­s.

– Da trenger jeg ikke vente på tilgang på eiendommen, men kan ta den ut på tvangssalg. I løpet av en ukes tid blir den lagt ut som en eiendom med pålegg om riving, opplyser eiendomsme­gler Inger Saedberg Birkenes.

Det betyr at kjøper må sørge for å rive huset. Men eiendommen vil vaere fri for økonomiske heftelser, boten på 50.000 kroner vil fortsatt rettes mot forrige eier.

– Vår jobb er å få en best mulig pris. Hvis vi får et bud som er godt nok, og som stadfestes av tingretten, vil pengene fordeles etter prioritets­rekkefølge­n, opplyser Birkenes.

Etter at megler har fått dekket sine utgifter, tilfaller overskyten­de til de som har begjaert tvangssalg, deretter panthavern­e så langt salgssumme­n rekker. Blir det ytterliger­e til overs, tilfaller det huseier.

Tomta er på 710 kvadratmet­er. Eiendomsme­gleren forstår godt at naboene ser fram til at huset forsvinner.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway