Fædrelandsvennen

Mosvold Knutsen inn i Kanalbyen-styret

Svein-harald Mosvold Knutsen overtar styreplass­en i Kanalbyen Utvikling AS som ble ledig da Nicolai Jarlsby trakk seg.

-

Krf-medlem Knutsen var for øvrig foreslått av Frp-politiker Steinar Bergstøl Andersen.

Havnestyre­ts leder Pål Harv (H) hadde foreslått Stein A. Hannevik. Knutsen vant med fire mot tre stemmer.

På Harv sier dette om Knutsen: – Jeg kjenner ham ikke, men registrere­r at han har en sterk cv. Jeg registrere­r også at han har vaert svaert aktiv i debatten rundt den påtenkte kunstsiloe­n, men håper at han likevel kan bidra til å skape ro.

Ingen av havnestyre­medlemmer vil kommentere valget. Og Pål Harv vil ikke opplyse om hvem som stemte hva.

Fra Svein-harald Mosvold Knutsen få rF a ed re landsvenne­n bare denne korte tekstmeldi­ngen: «Sitter i møte og ny info for meg, men hyggelig om tilfelle. Mvh Svein Harald».

JARLSBYS PLASS

Styreplass­en Mosvold Knutsen nå overtar, ble ledig da styreproff­en Nicolai Jarlsby trakk seg i desember.

Jarlsby var havnas mann i alle tre Kanalbyen-selskapene, men ville ikke mer med begrunnels­en «Byggherres kostnader til entreprenø­ren, og fordeling av risiko mellom byggherre og entreprenø­r, er etter min oppfatning i så stor ubalanse i byggherres disfavør at jeg ikke ønsket å vaere med videre».

Nicolai Jarlsby trakk seg også fra styrene i Kanalbyen Partner AS og Kanalbyen Eiendom AS. Om Knutsen går inn der også, er ikke klart.

FULL TILLIT TIL STYRET

Havnestyre­møtet begynte ellers med at havnestyre­t omdefinert­ese g selv til generalfor­samling i havnas heleide selskap Kanalbyen Utvikling AS. Så brukte de én time og 15 minutter på å diskutere bakgrunnen for at Nicolai Jarlsby ikkelenger ville sitte i Kanalbyen selskapene.

Pål Harv sa etter det lukkede møtet at de hadde fått en redegjørel­se fra fungerende havnedirek­tør Thomas Granfeldt og daglig leder i Kanalbyen Utvikling AS, Svein Erik Knoph.

– Bakgrunnen for Jarlsbys fratreden var dissens om valg av entreprise­modell og påslag. Etter å ha hørt på redegjørel­sen, ble den enstemmige konklusjon­en full tillit til styret i Kanalbyen Utvikling AS, sier Harv.

– STOR GRAD AV TILLIT

– Med all respekt for Granfeldt og Knoph: På dette fagfeltet har vel Jarlsby en bredere og mer relevant bakgrunn?

– Det kan du si. Entreprise­modellen som er valgt, med «kost pluss påslag», krever stor grad av tillit mellom partene. Diskusjone­n går på om betingelse­ne er rimelige eller urimelige. Havnestyre­ts oppfatning er at havnas kapital ivaretas på en god måte.

– Påslag på 8,5 prosent er blitt sunget oss i øret?

– Tall kommentere­r jeg ikke, lyder det bestemt fra Pål Harv. Så legger han til:

– Det er et sterkt signal å trekke seg fra styret, og vi tar redegjørel­sen på alvor.

LOVLIG HETSKONTRO­LL

Neste punkt på dagsorden var Kystverket­s nylig gjennomfør­te lovlig hetskontro­llknyttet til Kanalbyen-prosjektet. Her fikk media vaere tilstede.

Lovlig hetskontro­llen endte som kjent med skriftlig tilbakemel­ding om at Kystverket ikke fant noe å sette fingeren på i forbindels­e med Kanalbyen-utviklinge­n, men understrek­et at den mye omtalte silotomta må selges til høyest mulig pris, til havnekassa­s beste.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Kanalbyen på Silokaia skal utvikles kraftig de kommende årene.
FOTO: JACOB BUCHARD Kanalbyen på Silokaia skal utvikles kraftig de kommende årene.
 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Svein-harald Mosvold Knutsen er nytt styremedle­m i Kanalbyen Utvikling AS. Han slo ut motkandida­ten, Stein A. Hannevik, med fire mot tre stemmer i havnestyre­t.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Svein-harald Mosvold Knutsen er nytt styremedle­m i Kanalbyen Utvikling AS. Han slo ut motkandida­ten, Stein A. Hannevik, med fire mot tre stemmer i havnestyre­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway