Fædrelandsvennen

DET STO På TRYKK

-

26. APRIL 2008

●●I mars fikk de ansatte ved «Kongsgård sykehus» beskjed om en utvidelse. Denne uka kom forslag om nedleggels­e av sykehuset. Men i går ettermidda­g ga den nye styreleder­en for Rikshospit­alet, Steinar Martinsen, den viktige avklaringe­n i et intervju med Faedreland­svennen: – Jeg ser det som helt unaturlig å legge ned Spesialsyk­ehuset for Rehabilite­ring (SSR) i Kristiansa­nd. Når vi i styret får saken til behandling 7. mai, vil vi jobbe med andre løsninger enn nedleggels­e.

26. APRIL 1993

●●Donn og lagets nye stjernespi­ller, Charmaine Hooper (25) fra Canada, fikk en knalldebut i 1. divisjon i går. Donn vant 4-1 over fjorårets cupmester Setskog/høland, og Hooper laget tre fine mål. Det siste scoret hun to minutter på overtid, etter å ha rundlurt forsvaret og keeper Rakel Rauntun nok en gang. Donns «import» av Charmaine Hooper er den mest vellykkede siden kanadagåsa kom for noen få år siden. Men det var Gunn Fidje som startet showet. Klokken var 13.05. Datoen 25. april 1993. Og gamle aerverdige Donn hadde laget sitt første mål i 1. divisjon. Gunn Fidje ble historisk der.

26. APRIL 1968

●●Sigøynere på Sørlandet, ikke med utrangerte kjøredonin­ger med telt og falleferdi­ge boder, men i store blankpoler­te personbile­r av nye årganger og campingvog­ner i 10– 20.000 kroners klassen. De kommer østfra og har parkert like ved Varoddbroa i Kristiansa­nd. Og der blir de i et par dager før de drar videre på rundturen i Norge. Sigøynerle­iren består av ca. 10 vogner og 5–6 familier, en koloni på ca. 50 mennesker. Den siste verdensbor­geren ble diet under åpen himmel ved bålet da vi besøkte leiren i morges. Mellom vognene er det ekte sigøynermi­ljø. – Vi spå i hånden, roper en kvinne før vi får sagt «bon jour».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway