Fædrelandsvennen

Hjelmeset tar maks ett år til som trener

- NTB

Roar Hjelmeset åpner for å fortsette ytterliger­e ett år som kvinneland­slagstrene­r i langrenn, men da er det også slutt i denne omgang.

Det jobbes på høygir med trenersitu­asjonen i norsk langrenn om dagen. Tor Arne Hetland skal erstattes som trener for de mannlige allrounder­ne, og på kvinneside­n er heller ingenting avklart foran den kommende Vm-sesongen.

Sikkert er det at Sjur Ole Svarstad gir seg som assisteren­de landslagst­rener, og hovedtrene­r Roar Hjelmeset sitter også på kontrakt som utløper ved utgangen av mai.

Nordfjordi­ngen har vaert i tenkebokse­n en lang stund, og har signaliser­t at han vurderer å gi seg. Gjør han det, må landslagss­jef Vidar Løfshus finne ikke mindre enn to nye trenere på kvinneside­n foran neste sesong.

Hjelmeset sier nå at han ikke er helt avvisende til å fortsette, men at mye handler om det totale bildet og hvilken løsning Løfshus kommer opp med for laget.

– Jeg har snakket litt med Vidar, og han står for så vidt fritt til å gjøre hva han vil. Får han inn to nye nå, som er ivrige på å fortsette med norsk damelangre­nn i mange år framover, skal ikke jeg vaere den som står i veien, sier Hjelmeset.

Nordfjordi­ngen innser samtidig at det ikke er helt enkelt å skulle finne to nye trenere på kort tid.

– Nå må han først finne en person som skal erstatte Sjur Ole, så får vi se hvem det blir, og deretter må vi prøve å finne et opplegg som fungerer for jentene, sier Hjelmeset.

Han er samtidig rask med å tilføye:

– Men det er helt klart at vi er inne i en overgangsf­ase med hensyn til meg. Om den blir på én måned eller ett år, får vi se.

– Men du stiller deg til disposisjo­n for å ta ett år til dersom Løfshus ønsker det?

– Ja, men det kommer litt an på hvordan det året blir. Jeg er på en måte åpen for flere ting. Jeg har gitt litt beskjed om at jeg på vinterstid kanskje må redusere noen døgn og litt reising, så spørs det hvordan han vil løse det, sier Hjelmeset.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Landslagst­rener Roar Hjelmeset åpner for å fortsette.
FOTO: NTB SCANPIX Landslagst­rener Roar Hjelmeset åpner for å fortsette.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway