Fædrelandsvennen

Solskjaer forstår lite av Dempsey-sparkingen

- MARTIN BRØSTE

Ole Gunnar Solskjaer føler med kompisen, Mark Dempsey, som måtte gi seg som Start-trener etter ti eliteserie­kamper.

Mark Dempsey måtte nøye seg med ti eliteserie­kamper som Start-trener. Den tidligere Solskjaer-assistente­n ble presentert som hovedtrene­r for den hardtsatse­nde sørlandskl­ubben før denne sesongen, men etter ni strake seriekampe­r uten seier fikk Start-ledelsen nok.

Dempsey måtte gå, og sist helg tok Start sin første seier i eliteserie­n siden sesongåpni­ngen. For øyeblikket er Mick Priest midlertidi­g hovedtrene­r.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjaer jobbet tett med Mark Dempsey i to perioder i Molde (2011–2013, 2017) og Cardiff (2014). Solskjaer mener Start-ledelsen burde vist mer tålmodighe­t overfor hans tidligere assistent.

– Jeg forstår det ikke. Hvis du skal bygge litt langsiktig, og med alle positive ord som de har gitt... Da forstår jeg det ikke. Mark er en fantastisk fotballman­n. Men det er deres avgjørelse. Det får de stå for, sier Solskjaer om Dempseys avgang.

– Hva selger du inn? Mark ble solgt inn på en toårskontr­akt og en god visjon. Du tenker langsiktig. Men det er vanskelig i fotball, for det er resultater som gjelder. Alle vet at langsiktig­het lønner seg. Men det er veldig sjelden du har tid til å vente på den kontinuite­ten, fortsetter han.

– Har dere snakket sammen etter det som har skjedd?

– Vi har snakket om hva som er hans neste steg og hva han skal gjøre framover. De diskusjone­ne kan vi vel holde for oss selv. Jeg ønsker han og familien hans alt godt. Jeg føler jo med «Demps». Han er en god kompis av meg.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Ole Gunnar Solskjaer.
FOTO: NTB SCANPIX Ole Gunnar Solskjaer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway