Fædrelandsvennen

Tror på rekordår i Tour de France

- ØYSTEIN JOREM

Her er de norske rytterne som kan få billett til verdens største sykkelritt i år.

I løpet av den neste måneden begynner lagene til Tour de France å bli klare. I år starter rittet litt senere enn vanlig på grunn av VM i fotball, men 7. juli går igjen startskudd­et for et av verdens største idrettsarr­angement.

Og i år er det store sjanser for at det blir norsk rekord i antall deltagere.

To utgaver har hatt fire nordmenn. I 1991 syklet Atle Kvålsvoll, Dag Otto Lauritzen, Olaf Lurvik og Atle Pedersen. I 2016 fikk Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff selskap av Vegard Breen og Sondre Holst Enger.

I år tror TV 2s Johan Kaggestad at rekorden kan ryke. Han håper at minst fem nordmenn får muligheten til å reise til startstrek­en i Frankrike.

– Det er kjempemoro, og en bekreftels­e at norsk sykkelspor­t har jobbet bra med ettervekst­en etter Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen. Det dukker stadig opp nye ryttere. Fem deltagere fra en nasjon hadde vaert en stor prestasjon, spesielt med tanke på at det bare er åtte ryttere på hvert lag mot ni i fjor, sier Kaggestad.

Han og redaktør for sykkelnett­stedet procyling, Jarle Fredagsvik, nevner syv norske ryttere som er i diskusjone­n om en plass.

I år er det for øyeblikket syv ryttere som kan kjempe om en startplass dersom de presterer godt i sommerens ritt. Fire av dem virker å ha en sikker plass dersom de unngår skader og sykdom den neste måneden, mens ytterliger­e tre må prestere for å få muligheten.

Disse norske rytterne kan komme til Tour de France:

Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Amund Grøndahl Jansen, Sven Erik Bystrøm, Odd Christian Eiking, Sindre Lunke, Vegard Stake Laengen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway