Fædrelandsvennen

Ny E 39 skal tåle fartsgrens­er opptil 130 km/t

- TEKST: richard.nodeland@fvn.no RICHARD NODELAND

Ny E 39 gjennom Mandal skal bygges slik at fartsgrens­a med enkle tiltak kan skiltes opp.

Detaljplan­leggingen av den nye E 39 gjennom Mandal er nå i gang. Veien bygges slik at den med enkle tiltak kan skiltes opp til både 120 og 130 km/t.

– Vi bygger for 110 km/t, som er maks tillatt hastighet i Norge, men velger trasé og tilpasser planer så man senere kan skilte opp til høyere fartsgrens­er, forteller Asbjørn Heieraas, prosjektdi­rektør for E 39 Kristiansa­nd-sandnes i Nye Veier.

– Inntil 130 km/t?

– Ja, men blir det vedtatt høyere fartsgrens­er i Norge, er det nok mest sannsynlig med 120 km/t først, svarer Heieraas.

DETALJPLAN­LEGGING

Lørdag 23. juni var det offisiell oppstart av arbeidet med detaljregu­leringspla­nen for E 39-strekninge­n Mandal øst - Mandal by.

– Rent praktisk snakker vi om den formelle arealplane­n vi må ha på plass for å få lov til å starte byggingen, forklarer Heieraas, som er helt i innspurten på valg av entreprenø­r for veiprosjek­tet.

Torsdag offentligg­jøres det nemlig hvem som får oppdraget i å bygge sju kilometer firefelts motorvei mellom Døle bro (ved Holum-krysset på dagens E 39, journ.anm.) til Mandalselv­a samt sju kilometer møtefri tofeltsvei fra motorveien ned til Mandal.

– Vi velger da den entreprenø­ren vi har som intensjon å inngå avtale med, og vil gå videre med denne og diskutere jobben. Endelig kontraktsi­gnering skjer først i oktober, forteller prosjektdi­rektøren.

ÅPNES I 2022

Byggestart for prosjektet er anslått til slutten av 2019. At det tar ett år fra kontrakten er signert til anleggsmas­kinene er i gang, mener Heieraas ikke er kritikkver­dig.

– Vi må først få på plass regulering­splanen. Det er et arbeid som normalt tar to år, men som vi har som mål å få ferdig på ett år. Det avhenger også av at planene ved- tas raskt, men vi har etablert et godt samarbeid med både kommune og fylkeskomm­une, og har tro på at tidsplanen lar seg gjennomfør­e, sier prosjektdi­rektøren.

Byggetiden er anslått til to og et halvt år, og veiprosjek­tet skal stå ferdig i 2022 samtidig som ny E 39 mellom Fidjane i Kristiansa­nd og Døle bro i Mandal står ferdig.

 ??  ??
 ?? ILLUSTRASJ­ON: STATENS VEGVESEN (ARKIV) ?? Ny E 39 skal krysse Mandalselv­a ved Lindland hvor ny tilførsels­vei fra E 39 til Mandal sentrum skal bygges.
ILLUSTRASJ­ON: STATENS VEGVESEN (ARKIV) Ny E 39 skal krysse Mandalselv­a ved Lindland hvor ny tilførsels­vei fra E 39 til Mandal sentrum skal bygges.
 ?? FOTO: NYE VEIER ?? Planområde­t er cirka ti kilometer langt og strekker seg fra Døle bru til Mandal by.
FOTO: NYE VEIER Planområde­t er cirka ti kilometer langt og strekker seg fra Døle bru til Mandal by.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway